League of Legends

Bienvenue à Karmine Corp! Francouzský tým oficiálně vstupuje do LEC

Bienvenue à Karmine Corp! Francouzský tým oficiálně vstupuje do LEC
18. 10. 2023
  |  

Karmine Corp je oficiálně LEC týmem. Francouzský celek odkoupil slot od Astralis a v příští sezóně bude nastupovat na té nejvyšší evropské úrovni.

Konečně! Dlouhé roky se o možném příchodu Karmine Corp do LEC hovořilo. Loni je ještě předběhla španělská parta Heretics, ale nyní je oficiálně vše stvrzeno. Francouzský celek od sezóny 2024 bude nastupovat v hlavní evropské lize, protože odkoupil slot Astralis.

Ačkoliv Karmine Corp hrál pouze na ERL úrovni, vypracoval se v jeden z největších týmů na celém kontinentu. Obrovská a věrná fanbase v zádech je něco, co může závidět nejeden tým. Karmine Corp je ukázkovým příkladem organizace, jenž vznikla z „ničeho“ a během chvíle dobyla nejeden esport.

Dominovaly jak v domácí LFL, tak i na mezinárodní scéně v podobě EMEA Masters. Do širokého povědomí se tým dostal zejména loni, když dokázal do svých řad přetáhnout jednu z největších LoL hvězd Rekklese. Karmine Corp také dlouho „zásobují“ LEC několika hráči. Jmenovitě Adam, Cinkrof, xMatty i Targamas jsou původem z francouzského týmu.

S LEC se tak loučí Astralis. Dánská organizace podle informací prodává většinový podíl (66,7 %) v přepočtu za cca 427 milionů korun, což z celkové valuace slotu v soutěži dělá částku zhruba 642 milionů.

Ovšem Karmine Corp se prý nechce rozloučit ani s LFL, kde by nadále měl mít svůj tým. Organizaci tedy čeká perná offseason, protože potřebují postavit hned dva rostery. Zatím není jisté, zda původní sestava zůstane celá, nebo přijdou změny. V LFL téměř určitě ovšem zůstane vycházející hvězda Calisto, který je obětí nového pravidla LEC. Evropská soutěž od příštího ročníku nastavuje minimální věk 18, což talentovanému Francouzovi ještě není. Na svou premiéru si tak bude muset ještě počkat.

Organizace nedávno také oznámila ambiciózní plány s postavením vlastní areny. Evropa se tak dočká vůbec první originálního esport stadionu, kde Karmine Corp plánuje hostit vlastní eventy i některé zápasy. Showmatch s T1, jenž je v plánu po Worlds, tam nejspíše však ještě nestíhají.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.