League of Legends

Benchnutý Rekkles? G2 údajně plánuje prodat své hvězdné ADC, náhradou může být Carzzy

Benchnutý Rekkles? G2 údajně plánuje prodat své hvězdné ADC, náhradou může být Carzzy
29. 9. 2021
  |  

Nepovedené "roční manželství" mezi Rekklesem a G2. Vztah mezi těmito dvěma stranami je podle portálu dotesports.com aktuálně na bodu mrazu. Hvězdné ADC údajně odnese nepovedený rok a mělo by být odstaveno z rosteru.

Byl to jeden z největších přestupů v League of Legends vůbec. Přesuny mezi úhlavními rivaly jsou obrovskou událostí a raritou i v tradičních sportech, přesto se G2 povedl další husarský kousek. Po prodeji své superstar Perkze získal na pozici ADC možná ještě větší upgrade, a to Rekklese, který doposud táhl hlavního ligového soupeře Fnatic.

Oslabení protivníka a zisk jednoho z nejlepších hráčů na své pozici. Snový začátek roku pro G2, kteří chtěli v roce 2021 vybojovat pátý a šestý titul v řadě, a ideálně přidat i triumf na Worlds. Jenomže opak je pravdou – i s posilou tohoto kalibru rosteru došla energie a výsledkem je nejhorší rok vůbec doposud dominantní organizace. Obě trofeje pro sebe urvali výborní MAD Lions a na úkor nich se na Worlds podívají oni, Rogue a Fnatic.

Po blamáži v letním splitu bylo všem jasné, že G2 budou čekat změny v rosteru. CEO a zakladatel týmu OcelotE je velmi ambiciózní a pro úspěchy je schopný udělat cokoliv. Jako první vyšly najevo zprávy o možném prodeji supporta MikyhoX, toplanera Wundera a kouče GrabbZe.

Nicméně nejvíce zajímavé info přinesl portál dotesports.com. Podle nich chystá OcelotE prodat právě Rekklese, kterého s velkou slávou přivedl na začátku roku. Že padne černý petr na ADC se příliš neočekávalo, protože pod smlouvou je až do listopadu 2023 a jeho kontrakt také nebude jeden z nejmenších, navíc to na venek působilo tak, že právě kolem něj se bude točit celý tým.
Jenomže realita je jiná, podle dotesports.com jsou aktuálně vztahy mezi Rekklesem a G2 velmi špatné. Švédské ADC se mělo zúčastnit losu skupin Worlds jako host, ale na poslední chvíli organizace vyslala na místo raději junglera Jankose. Rekkles se pravděpodobně stal hlavním viníkem neúspěchu v posledním roce.

Jak už to u každé spekulace bývá, po internetu se objevují další a další informace. Údajně ještě před podpisem smlouvy byla dvojka Caps a Jankos proti příchodu švédského hráče, jenomže OcelotE i přes nesouhlas svých hvězd ADC do týmu vzal. Kdo má silnější pozici v týmu již lze odhadnout, protože zmíněná dvojka bude v G2 pokračovat, zatímco Rekkles spíše nikoliv.

Situace je ještě více zamotaná v tom, že OcelotE údajně omezuje možnosti, s kým ADC může jednat. Vyblokovány jsou prý všechny týmy z Evropy, přičemž nejsilnějším zájemcem o služby Rekklese má být Team Vitality. S dalšími informacemi přišel přímo majitel G2, který na Twitter napsal, že jediným týmem, kam by v životě neprodal hráče, jsou Fnatic a že zároveň čeká na tu správnou finanční nabídku.
Vyjádření ocelota na Twitteru | Zdroj: Twitter @CarlosR
Pokud budou Team Vitality ze hry, Rekkles by teoreticky mohl zamířit do LCS, které je ekonomicky silné, nebo také do LPL. Pravidelně se objevují spekulace o přesunu švédského hráče do Číny, ale stalo by se tak vůbec poprvé, co by Evropan zamířil do této soutěže.

Kdo místo něj? Ve hře je i Carzzy

Zda Rekkles skutečně odchází či nikoliv se veřejnost naplno dozví zřejmě až 15. listopadu, kdy se otevírá přestupové okno. Již nyní ale údajně probíhají v táboře G2 tryouty na nové ADC, během kterých testují mnoho talentovaných hráčů z regionálních evropských lig.

Součástí spekulace je také české ADC Carrzy. Ten se sice momentálně nyní plně soustředí na nadcházející Worlds, ale i on je nyní vtažen do možných teorií. Zakládá se primárně na tom, že Carzzy se s MAD Lions ještě nedohodl na nové smlouvě, která mu vyprší právě 15. listopadu. České ADC si tedy prozatím nechává otevřená zadní vrátka a pokud by se stal volným hráčem, zájmy o jeho služby má údajně projevit právě G2.

Je to logické spojení. G2 je dominantní silou evropského League of Legends a do svého rosteru chce ty nejlepší z nejlepších. Carzzy se během dvou let vypracoval v předního LEC hráče, dvakrát získal titul a přesun do takové organizace by dával smysl z pohledu obou stran.

MAD Lions však zajisté budou chtít svého hráče udržet a udělají všechno proto, aby se to povedlo. Je možné, že se nový kontrakt bude odvíjet i podle úspěchu na Worlds. Tak jako tak, na pravdu si budeme muset počkat až do 15. listopadu.  
 
Zdroj úvodní fotografie: @RiotGames

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.