League of Legends

Barcelona vstupuje do League of Legends, v týmu je i Čech Dreedy

Barcelona vstupuje do League of Legends, v týmu je i Čech Dreedy
10. 12. 2021
  |  

Jeden z nejslavnějších fotbalových klubu světa zakládá League of Legends sekci, působit bude v lokální španělské lize. Součástí týmu je také český toplaner Dreedy.

Na tyto narozeniny Dreedy pravděpodobně už nezapomene. Právě ve dni, kdy slaví 21 let života, proběhlo velké představení nové barcelonské League of Legends sestavy. Ta premiérově vstupuje do tohoto e-sportu a v úvodní sestavě figuruje právě i český toplaner, který poslední sezónu působil ve španělských UCAM Esports Club.

Manažery Barcelony musel svými výkony zaujmout, a není divu, protože Dreedy se stal jarním mistrem a letním vicemistrem španělské ligy. Rozhodně je velká čest oblékat barvy tak slavného týmu, jakým je Barcelona. Ve fotbale se to zatím žádnému Čechovi nepovedlo, premiantem byl házenkář Filip Jícha, který v Katalánsku působil mezi lety 2015-2017.
Ovšem zpět k League of Legends. Barcelona oznámila vstup do League of Legends stylově a všechny hráče důkladně představila. Novými spoluhráči Dreedyho se stávají dva Bulhaři LeBron (jungle) a twohoyrz (mid). ADC pozice připadne Britovi Deadlymu a duo na botu s ním utvoří Švýcar Lucky. Ač se jedná o španělský tým, žádný domácí hráč v rosteru nefiguruje, vyjma kouče Mapacheho.

Barcelona pod brandem "Barça eSports" působí ve světě profesionálního hraní her již od roku 2019, nejsledovanějším titům se ale prozatím vyhýbala. Doposud měla týmy ve hrách jako Rocket League či ProEvolution Soccer. Založení nové League of Legends sekce je velkým krokem a je možné, že časem se slavné fotbalové logo objeví i v jiných titulech.

Dreedymu přejeme v novém angažmá hodně štěstí!


 
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.