Dota 2

Bali Major 2023: Zkompletuje tým Gaimin Gladiators hattrick?

Bali Major 2023: Zkompletuje tým Gaimin Gladiators hattrick?
29. 6. 2023
  |  

Závěrečný major letošního roku začíná již zítra ve čtvrtek 29. června ve 4 ráno našeho času. V exotické Indonésii se představí také česko-slovenská dvojice SabeRLight- a skiter, která se dlouhodobě drží v světové top scéně. Tým Gaimin Gladiators by v případě úspěchu zkompletoval vítězství všech tří letošních majorů.

Na oblíbeném místě tuzemských zájezdů, ostrově Bali, se představí celkem osmnáct světových týmů, které se dokázaly kvalifikovat z letní DPC tour. Konkrétně se jedná o čtyři organizace z Číny a západní Evropy, tři týmy jihovýchodní Asie a východní Evropy a nakonec dvojice týmů ze Severní a Jižní Ameriky.

Turnaj se dnes již tradičně odehraje ve dvou skupinách formátem single round-robin. Všechny zápasy základních skupin budou Best of 2. Následuje populární double-elimination bracket, kde se až do finále bude hrát Best of 3, samotné grand finále pak Best of 5. První čtyři týmy z každé skupiny postoupí nasazení do horní části vyřazovacího pavouka, pátý a šestý tým pak čeká začátek vyřazovacích bojů v dolní části. Zbytek týmů je z turnaje vyřazen.

Bali Major 2023 opět nabízí prize pool v hodnotě 500 000 dolarů a celkově 3 500 DPC bodů, které mohou znamenat poslední vitální naději na šanci získat přímou pozvánku na bájný The International, který se letos v říjnu vrací zpět do amerického Seattlu.

Jak bylo řečeno, kvůli časovému posunu turnaj začíná již v brzkých ranních hodinách, nicméně fanoušci a diváci budou moci zastihnout své týmy ještě v dopoledních hodinách. Právě ve čtyři ráno našeho času odstartují turnaj také český offlaner SabeRLight-, který se v barvách týmu Shopify Rebellion střetne s mocnými Team Liquid, a také slovenský carry talent skiter, který se společně s organizací Tundra Esports pokusí vyzrát na jihoamerickou soupisku týmu beastcoast.

Oba dva hráči se představí ve skupině A, doufejme tedy, že se vzájemně nepřipraví o postup a jejich cesta na turnaj bude co nejdelší.

Třešničkou na dortu je pak západoevropský tým Gaimin Gladiators, za který v minulosti působil i český midař BOOM. „Gladiátoři“ letos ještě neprohráli ani jeden tier 1 turnaj a patří k tomu nejlepšímu, co světová Dota může letos nabídnout. Patří tak největším favoritům celého posledního majoru 2023, konkurence však nejspíš bude nejsilnější za celý rok. Zvládnou pokračovat v krasojízdě nebo je někdo konečně zastaví?
 
Rozlosování skupin Bali Majoru 2023 
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.