Dota 2

Bali Major 2023: V play-off se představí i SabeRLight- a skiter

Bali Major 2023: V play-off se představí i SabeRLight- a skiter
4. 7. 2023
  |  

Již ve středu 5. července začne brzy ráno double elimination bracket posledního letošního majoru na Bali. Dvanáctka týmů se popere o prize pool 500 000 dolarů a 3 500 DPC bodů, zajišťujících přímou pozvánku na The International.

Úvodní skupinová fáze se nakonec obešla bez zásadních překvapení, tím největším je poslední místo skupiny B v podobě týmu Evil Geniuses, který na minulém majoru v Berlíně obsadil čtvrté místo. Na Bali si však nedokázal připsat ani jednu výhru a jediným jihoamerickým zástupcem na turnaji tak zůstává tým beastcoast.

Ze skupiny A si nasazení v horní části vyřazovacího pavouka zajistily týmy Liquid, beastcoast, Tundra Esports se slovenským carry hráčem skiterem a Team Aste, za něž na midu nastupuje legendární SumaiL. Do dolní části pavouka postupuje Team Spirit a nakonec také organizace Shopify Rebellion, jejíž barvy hájí český offlaner SabeRLight-, a která byla ještě včera jednu hru od vypadnutí z celého turnaje.

Skupina B pak určila soupeře nasazených v horní části jako Quest Esports, BetBoom Team, šampiony všech letošních tier 1 turnajů Gaimin Gladiators a čínské giganty PSG.LGD. Do dolní části nakonec postupují týmy 9Pandas a Azure Ray.

Skiter si společně se svým týmem Tundra Esports zahraje proti východoevropskému tahounovi BetBoom Team, který v poslední době předvádí výbornou formu. Nasazení Tundry v horní části pavouka znamená, že si mohou dovolit zaváhat a případně spadnout do zápasu s Azure Ray, ambice však rozhodně budou vyšší.

Naopak SabeRLight- a jeho tým Shopify Rebellion čekají v dolní části vyřazovacího pavouka na soupeře, kterým bude jeden z dvojice beastcoast a Gaimin Gladiators. Ani jeden z týmů nepředstavuje lehkou volbu a v případě zaváhání SabeRLight- na turnaji skončí.

Mezi favority stále patří právě tým Gaimin Gladiators, který při případném úspěchu na turnaji může zkompletovat hattrick letošních majorů. Jejich nezastavitelná forma a atraktivní herní styl ve vyřazovacích částech jsou skutečnou lahůdkou profesionální scény Dota 2 v roce 2023.

Jak daleko se nakonec probojuje skiter? A podaří se SabeRLightovi- aspol. napravit reputaci a zaznamenat vítěznou šňůru v dolní části vyřazovacího pavouka? Vyřazovací část Bali Major 2023 začíná již zítra ve 4 hodiny ráno našeho času a jako první se představí nasazení v horní části pavouka!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.