Dota 2

Bali Major 2023: SabeRLight- míří do vyřazovací části

Bali Major 2023: SabeRLight- míří do vyřazovací části
4. 7. 2023
  |  

Nechybělo mnoho a první zástupce ze dvou česko-slovenských hráčů na posledním letošním majoru v indonéském Bali mohl odcestovat domů. Tým Shopify Rebellion měl skutečně namále, zásadní duel však nakonec zvládl i díky skvělým výkonům českého offlanera.

Severoamerický tým Shopify Rebellion si na Bali Major 2023 nepřivezl nejlepší formu. Nakonec však hráči mohou být rádi, že se vůbec pokusí vylepšit nelichotivé deváté až dvanácté místo z jarního majoru v Berlíně.

SabeRLight- aspol. dokázali v základní skupině A zvítězit pouze v jedné sérii (proti čínskému gigantu Invictus Gaming, který nakonec obsadil poslední místo) a balancovali tak na hraně vyřazení. Hráči nevypadali sladění v jednom herním plánu a SabeRLight- mnohdy patřil k nejslabším článkům týmového výkonu. K vyřazení nakonec opravdu nebylo daleko, protože musel rozhodnout až best of 3 tie breaker zápas mezi týmy Shopify Rebellion a Blacklist International.

Filipínská organizace Blacklist International, která se na Bali těší vydatné podpoře fanoušků, patřila za jasného outsidera, přesto však došlo na všechny tři hry, které ukázaly, že Lycan je momentálně jedním z nejsilnějších carry hrdinů. Tým Shopify Rebellion ho picknul v obou vítězných hrách a jejich carry hráč Arteezy neměl na cestě k vítězství příliš překážek; ostatně skóre 9-1 a 7-0 mluví za vše.

Reputaci si také výrazně napravil SabeRLight-, jehož výkony patřily k highlightům celé série. Obzvláště v závěrečné hře mohl za Marse tvořit hru a připravovat svému týmu killy, čemuž jeho nebojácný přístup velmi sedí. Jeho vyjádření na Twitteru žádá rázné zlepšení, jistě je v něm ale také cítit patřičný oddych:
„Rebelové“ si tak zajistili nasazení v dolní části vyřazovacího pavouka a čekají na jednoho z dvojice Gaimin Gladiators či beastcoast. Znamená postup do vyřazovacích bojů zlom, na který tým Shopify Rebellion na Bali zatím čekal? Jak daleko se hráči nakonec dostanou? 

Odpovědi získáme již ve středu 5. července, kdy se celý turnaj přesouvá do Ayana Estate arény a začnou líté vyřazovací boje!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.