Dota 2

Bali Major 2023: Gaimin Gladiators znovu v grand finále, postaví se jim skiter?

Bali Major 2023: Gaimin Gladiators znovu v grand finále, postaví se jim skiter?
8. 7. 2023
  |  

Hattrick, three-peat, triple. Názvosloví je hned několik. Tým Gaimin Gladiators se i v posledním letošním majoru dostal do finále a v případě vítězství může zkompletovat celou trojici. Zastavit je může jeden z dvojice Team Liquid nebo Tundra Esports.

Závěrečný major letošního roku prozatím podtrhuje, že major turnaje ve hře Dota 2 jsou bez zásadní finanční podpory vývojářské společnosti Valve řekněme kostrbaté. Nízká sledovanost, nepříliš zdařilá produkce, spousta technických problémů a ani návštěvnost není nijak zásadní. Ovšem to neznamená, že se zúčastněné týmy flákají, úroveň her je na vysoké úrovni.

Prozatímní šampioni letošního roku, tým Gaimin Gladiators, si po třetím místě ve skupině poměrně v klidu prošli horní částí vyřazovacího pavouka až do grand finále. Po cestě si dokázali poradit s týmy beastcoast, Quest Esports a Tundra Esports. Prozatím tedy probíhá stejný scénář jako na major turnajích v Limě a Berlíně. Dostane se jim v grand finále potřetí také stejného soupeře?

Team Liquid totiž rovněž zažívá podobný průběh jako na předchozích vrcholech letošní Dota 2 scény. Po spadnutí ze semifinále horní části pavouka si dokázali poradit s týmy 9Pandas a Quest Esports (dvakrát 2-1), kteří měli na turnaji skvělou formu. Běh dolní částí vyřazovacího pavouka jim svědčí, na triumf však hráči dosáhnout nedokázali. V cestě nakonec vždy stáli Gaimin Gladiators.

A momentálně je ještě čeká finále dolní části pavouka, kde čeká další západoevropský gigant. Tým Tundra Esports společně se slovenským carry hráčem skiterem, obhájci The International, už se s Team Liquid na turnaji potkali a byli to právě oni, kdo „Liquidy“ poslal do dolní části vyřazovacího pavouka. Skitera aspol. v jejich cestě za vítězstvím zastavili právě až neporažení Gaimin Gladiators ve finále horní části vyřazovacího pavouka.

Podaří se skiterovi dosáhnout na první letošní finále a adekvátně se tak „rozehřát“ na obhajobu turnaje The International? Nebo si letos již potřetí zopakujeme stejné grand finále, ve kterém mohou hráči Gaimin Gladiators útočit na nesmrtelnost?

Finále dolní části vyřazovacího pavouka mezi týmy Tundra Esports a Liquid začíná již v neděli v 6 ráno našeho času. Grand finále by pak mělo startovat v divácky příjemných 10 hodin dopoledne!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.