CS:GO
League of Legends

Astralis zveřejnili finanční výsledky za rok 2021. Čisté příjmy se zvýšily na 250 milionů korun

Astralis zveřejnili finanční výsledky za rok 2021. Čisté příjmy se zvýšily na 250 milionů korun
9. 3. 2022
  |  

Společnost Astralis zveřejnila finanční výsledky za fiskální rok 2021. Ten byl z tohoto hlediska dle slov organizace "podle očekávání". Astralis zvýšili roční příjmy, celkově jsou však ve ztrátě. To by se letos mělo změnit.

Společnost Astralis pokračuje ve svých meziročních nárůstech příjmů, což dokazují finanční výsledky, které byly včera zveřejněny. Oproti roku 2020 se zvýšil nárůst čistých příjmů z 51,5 milionů DKK (dánská koruna), což je v přepočtu přibližně 175 milionů českých korun na 75,0 milionů DKK (přibližně 256 milionů českých korun).

„Roční výsledek je v souladu s očekáváním a potvrzuje náš obchodní plán a ambiciózní strategii. Během roku akvizic, expanze do nových herních titulů a nových zařízení, přispěla hodnota komerčních partnerství, prodej digitálních položek a výnosy z lig významně k pokračujícímu vysokému tempu růstu se zvýšením příjmů o 45 % oproti roku 2020,“ uvádí Anders Hørsholt, CEO Astralis.

EBITDA, tedy ukazatel hrubého provozního zisku společnosti, však skončila v červených číslech. Podle informací Astralis se snížila meziročně na -7,9 milionů DKK (téměř -27 milionů českých korun). Pro porovnání udává společnost i číslo z roku 2020, které činilo -14,5 milionů DKK.

Astralis v loňském roce kladli důraz na inovace a změny. Posílení content a digital týmu, reklamního oddělení, změny v sestavách sekcí a také spuštění Astralis Nexus gaming centre v Kodani. To vše se tak propsalo do konečného výsledku, který činí ztrátu  -35,2 milionu DKK, přičemž odpisy kupní ceny související s akvizicí týmů v roce 2019 představují -23,4 milionu DKK.

„Výsledek je uspokojivý a my zůstáváme na dobré cestě s očekáváním pokračujícího růstu v roce 2022,“ dodává Anders Hørsholt.

Finanční cíle pro Astralis finanční rok 2022 zůstávají velmi vysoké. Konkrétně společnost směřuje k čistému příjmu v rozmezí mezi 85 miliony až 90 miliony dánských korun (+- 300 000 000 českých korun), což by byl odhadovaný růst 13 – 20 %. V rámci EBITDA chtějí Astralis směřovat k rozmezí 0 DKK milionů a 5 milionů DKK. Podaří se tedy dostat společnosti do kladných čísel?

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.