CS2

Astralis reaguje na špatný Major, do role IGL se přesouvá Device

Astralis reaguje na špatný Major, do role IGL se přesouvá Device
29. 2. 2024
  |  

Kritické období si žádá kritické činy? Astralis překvapil CS2 komunitu a rozhodl se z Device udělat nového IGL. Místo BlameF pak přichází br0.

Kdysi nejlepší tým světa, který se momentálně trápí. Po zpackaném RMR je jasné, že potřetí za sebou budou Astralis chybět na Majoru. Na prvním v titulu CS2 a jejich domácím Dánsku, což bolí o to více. Je to smutné vidět takto dominantní značku mimo největší turnajové akce, ale s tím běžní fanoušci nic nezmohou.

Organizace se současným stavem spokojená samozřejmě není také a rozhodla do rosteru šáhnout. Ovšem nutno dodat, že pochopení ze strany komunity příliš nepřišlo. „Jsem si jistý, že Astralis tvoří sestavy podle troll komentářů na HLTV,“ napsal komentátor Alex Hawkins.

A co vlastně management týmu „uvařil“? Na bench míří rifler BlameF, které nahradí Br0. Také dánský rodák v organizaci již historicky působil, ale pouze v akademii. Nyní se po krátkém angažmá v Monte vrací. 

Největší změna? Do role IGL se přesouvá Device. Jeden z nejlepších AWPerů historie si tak vyzkouší novou funkci na serveru. Ačkoliv mnohonásobný Major šampion řekl, že se na této pozici dlouhodobě vidí, veřejnost tento krok kritizuje. „Tvrdí, že má problémy s motivací a nyní je z něj IGL. To mi přijde jako fail,“ okomentoval situaci scout Teamu Spirit OverDrive.

Astralis se tak nejenže připravili o jednoho z nejlepších riflerů BlameF, nyní přichazí i o AWPera, který přebere novou zodpovědnost. Tím výčet změn nekončí, novým trenérem rosteru se stává Ruggah, který doposud působil čtyři roky v barvách OG.
Dánský celek se vydává do poměrně riskantního kroku, který pokud se nepovede, může organizaci zadupat ještě níže. Zda Device v nové roli obstojí se dovíme v následujících měsících, bude rozhodně zajímavé počínání týmu sledovat.    

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.