League of Legends

Astralis reaguje na poslední místo v LEC, propouští promisq a WhiteKnight

Astralis reaguje na poslední místo v LEC, propouští promisq a WhiteKnight
10. 3. 2022
  |  

Nepovedený jarní split má první důsledky. Astralis, nejhorší tým první poloviny LEC, se rozloučil se dvěma hráči. Nové angažmá si mohou hledat promisq a WhiteKnight.

Ač nejsou změny v průběhu League of Legends sezón tak časté, v tomto případě šlo nějakou reakci předpovídat. Ambiciózní Astralis jsou ve svém třetím LEC splitu zatím hluboce za očekáváním, skončili totiž na posledním místě tabulky s pouhými třemi výhrami. Jedná se o dosavadní nejhorší výsledek League of Legends sekce.

Organizace navíc dlouho čekala na svou první výhru, která překvapivě přišla až v 10. zápase proti vedoucím Rogue. Povedlo se získat i skalp Fnatic, ale na dobré momentum tým stejně nenavázal a do konce splitu získal už jediný bod navíc. Astralis měli sice slušnou early game, ale své vedení často nedokázali přetavit k úspěchu. Hráči se neprosazovali ani příliš individuálně, přísnější měřítko snese ADC Kobbe, který byl hlavním tahounem mužstva. Složenému rosteru zkrátka něco chybělo, a proto přichází reakce.

Nové angažmá si tak může hledat dvojice Whiteknight a promisq. Oba hráči červenou hvězdu oblékali přes rok a odehráli s ní všechny možné splity. Z esport pohledu odchází veteráni, supportovi je již 28 let, WhiteKnight je o dva roky mladší.

V rosteru tedy nadále zůstává jungler Zanzarah, midlaner Dajor a ADC Kobbe. Žádné náhrady zatím přichystané nejsou, o dalších krocích bude organizace informovat.              

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.