CS:GO

Astralis na titul čekají dál. V dánské finálové bitvě o Pinnacle Cup Championship prohráli s Heroic

Astralis na titul čekají dál. V dánské finálové bitvě o Pinnacle Cup Championship prohráli s Heroic
11. 6. 2022
  |  

Soubojem dánských celků vyvrcholila švédská akce Pinnacle Cup Championship 2022. V grand finále se utkali Astralis a Heroic. Druhý jmenovaný celek nakonec dokráčel až pro titul a $150,000.

Prakticky téměř souběžně s finálovým utkání Global Esports Tour v Dubaji běželo také finále Pinnacle Cup Championship, který se konal ve Švédsku. Před publikum ve finále se domácí hráči nedostali, naopak bylo plně v režii Dánů.

Heroic nastoupili proti Astralis, kteří měli jistotu účasti přes Upper Bracket, ve velkém stylu, když v polovině mapy Ancient vedli 11:4 a využili právě startu za CT stranu. Astralis comeback nedotáhli a prohrávali po výsledku 9:16.

Na druhé mapě to byl však prohrávající celek, který se ujal v polovině vedení v poměru 9:6 (CT start). Heroic však nic nezabalili a sérií 3 kol v řadě nejprve srovnali a následně celkovou sérií 8 kol absolutně otočili vývoj zápasu na stav 14:9. Až v tu chvíli se zapsali za T-side také Astralis, kteří dosáhli na 10. bod.

Následně však chybovali a Heroic se dostali na 15. bod, který je definitivně přiblížil k vítězství. Astralis ještě dokázali odpovědět, nicméně Heroic už si vítězství a $150,00 utéct nenechali.

Astralis vs. Heroic

Výsledek - 0:2
  • de_ancient 9:16 (4:11)
  • de_overpass 11:16 (9:6)
  • de_mirage

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.