CS:GO

Astralis a PGL Major? Risk se sestavou! Gla1ve se vrací, Bubzkji se do akce nedostane

Astralis a PGL Major? Risk se sestavou! Gla1ve se vrací, Bubzkji se do akce nedostane
13. 10. 2021
  |  

Balancovat se sestavou, ve které je více členů, než povoluje nasazení do zápasu, není nikdy jednoduché. Své o tom ví v Astralis, kteří se dnes rozhodli, koho pošlou do sestavy pro PGL Major.

Čtyřnásobný Major šampion gla1ve hlásí návrat do akce poté, co přivítali v rodině novorozeného potomka. Tento návrat sehrává roli také v osazenstvu, které pošle dánská organizace na PGL Major. Turnaj, který může výrazně rozhodnout o budoucnosti tohoto týmu.

Obhájce triumfu z posledních let se dokonce nepodívá na nejprestižnější CS:GO turnaj se statusem Legend (kvůli pozměněné kvalifikační struktuře a nedostatečné výkonnosti), což vyvolalo první vlnu kontroverzních reakcí. Tu druhou vyvolává právě sestava před nacházejícím turnajem ve Stockholmu, kde se bude hrát o rovné $2,000,000.

Před několika týdny probublaly na povrch spekulace o tom, zda další čtyřnásobný vítěz nejprestižnějšího turnaje, Andreas "⁠Xyp9x⁠" Højsleth bude součástí sestavy, která na PGL Major nastoupí. O jeho budoucnosti stále podle všeho není rozhodnuto a byť vyslovil zájem participovat v line-upu obhajujícího šampiona, vše by mělo být podřízeno především zájmu týmu jako celku. Proto taky vyvstává otázka, zda si na "bench" sedá ten správný hráč...
Třiadvacetiletý Dán Lucas "⁠Bubzkji⁠" Andersen během posledních turnajů nepodával vůbec špatné výkony, přesto však nedostane důvěru. Esportový ředitel Astralis Kasper Hvidt potvrdil pro web organizace, že nikdy není lehké posadit hráče v takovotou chvíli na lavičku, ale vše bylo na profesionální úrovni a byť se to může zdát nefér, vše se staví pro úspěch týmu jako celku.

Někteří z esportových novinářů a nadšenců napříč světem se na Twitteru vyjadřují k celé situaci jako k zmařené šanci pro talent dánské scény, která si zasloužila zažít svoji premiéru. Navíc stále není jasné, zda právě na něm bude stát budoucnost Astralis, protože základní jádro týmu, minimálně podle oficiálních informací, neprodloužilo stávající kontrakty, které vyprší koncem roku 2021.

Zůstává tedy ve vzduchu otázka, kterou zodpoví až samotný turnaj. Sází management Astralis na kartu zkušeností a obhájců triumfu, pro které by mohl být úspěch impulzem k pokračování spolupráce, nebo mělo dojít na šanci pro mladé, na kterých může stát potenciálně budoucnost? Ano, mládí a talent bude mít stále zastoupeni v sestavě dánského velikána. To obstará osmnáctiletý AWP hráč Philip "⁠Lucky⁠" Ewald, který bude po boko velezkušených hráčů útočit na trofej největší.

Zdroj úvodní fotografie: astralis.gg

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.