Dota 2

Animovaný seriál DOTA: Dragon's Blood se vrací ve druhé sérii

Animovaný seriál DOTA: Dragon's Blood se vrací ve druhé sérii
9. 1. 2022
  |  

Když před rokem spojily dva technologičtí giganti síly, Valve a Netflix, vznikl seriál založený na lore MOBA fenoménu Dota 2. Putování Dragon Knighta Daviona a princezny Mirany sklidilo velký úspěch a tak není překvapením, že nás brzy čeká pokračování.

První série se těší hodnocení skoro 78 % na ČSFD a velmi podobný rating má také na americké obdobě filmové hodnotící stránky IMDb, kde svítí 7.9 hvězdiček z možných 10. Vrací se tak celý tvůrčí tým, vedený showrunnerem Ashleym Edwardem Millerem. O animaci a oživení světa Dota 2 se znovu postará dnes již legendární jihokorejské Studio Mir, které si s Netflixem před druhou sérií Dragon's Blood odskočilo do jiného fantasy světa: stvořilo totiž první z animované série filmů Zaklínač (konkrétně Vlčí sen).

Hlavní hrdina seriálu DOTA: Dragon's Blood, Davion, se v první sérii představil jako arogantní lovec draků s dobrým srdcem, který se svými činy snažil chránit obyvatele světa a získat slávu a srdce žen. Davion však brzy poznává, že po světě chodí větší a silnější zlo, než jsou draci. Prastarý démon Terrorblade se snaží přetvořit celý svět vůči svému obrazu, aby tak dokázal, potřebuje načerpat sílu, kterou získává z dračích duší.
V jednom z takových soubojů mezi Terrorbladem a ohnivým drakem Slyrakem se do situace přimíchá také Davion. Slyrak je smrtelně raněn, a aby přežil, rozhodne svou duši spojit právě s Davionem. Toho v té době potká vyhoštěná princezna Mirana se svojí němou společnicí Maci (zbrusu nová postava, která si od té doby našla cestu jako hratelná hrdinka přímo v Dotě 2) a jejich dobrodružství o záchraně světa může začít.

Tak by se dala bez spoilerů shrnout první sezona. Na trailer na tu druhou, se můžete podívat níže. Společnost Valve sice s první sérií sklidila slušný úspěch, nicméně od té doby se na streamovací platformě Netflix objevil také konkurenční seriál Arcane, ze světa League of Legends, který svým zpracováním, příběhem, ale i celkovým přijetím zašlapal Dragon's Blood tak trochu do země. Společnost Valve tak bude doufat, že Ashley Miller a Studio Mir přijdou ve druhé sezoně s pro diváky o něco přístupnější a hlavně propracovanější látkou.



DOTA: Dragon's Blood Season 2 má premiéru 18. ledna 2022 na streamovací platformě Netflix, názor si tedy můžete již brzy udělat sami!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.