CS2

Ani druhá šance na postup do ESL Pro League SINNERS nevyšla, padli 1:2 s FORZE

Ani druhá šance na postup do ESL Pro League SINNERS nevyšla, padli 1:2 s FORZE
9. 12. 2023
  |  

Po čtvrtečním neúspěchu Hříšníků s francouzskými 3DMAX se tým kolem IGL beastika z vítězství nebude radovat ani po zápase s ruskými FORZE. Poslední šance na postup do populární EPL S19 zktroskotala po výsledku 1:2. Do zápasu sice vstoupili zvládnutým Ancientem v poměru 13:6. Na map picku FORZE v podobě Mirage ale SINNERS znovu nevyšla T strana a na decider se šlo po výsledku 9:13 z pohledu české organizace. Rozhodující Inferno bylo statisticky lepší pro SINNERS, soupeř ale s výsledkem 13:4 jediné tuzemské želízko v ohni předčil a na úkor SINNERS si zajistil postup do Counter-Strikové "Ligy Mistrů".

SINNERS v zápase s FORZE měli úkol jasný. Po více než dvou letech někdejší mistr ČR chtěl znovu získat místenku mezi účastníky jedné z nejprestižnějších lig světového okruhu ve hře Counter-Strike. Úvodní mapa BO3 střetnutí probíhala podle přesně nastaveného cíle. SINNERS opanovali jak pistolkové kolo, tak i to následující. FORZE se sice připomněli se sérií tří kol, do vedení 6:3 se ale česká sestava dostala záhy po sérii čtyř kol. Závěr první poloviny ještě stihl nabídnout drama, když FORZE srovnali na smírných 6:6. To bylo ale vše, co se ruskému soupeři SINNERS na Ancientu povedlo. Po změně stran totiž hříšníci oblékli stejnokroj CT a nekompromisními sedmi koly v řadě stanovili konečný výsledek 13:6.

Náladu v kancelářích SINNERS, kde probíhala watch party vedení organizace a SINFLUENCERů spojená s charitativním streamem, mohli hráči vylepšit na Miragi. Na něm se v nových prostorách vybralo před 70 tisíc korun, které poputují na Nadaci SYNER. Mapa soupeře ale byla pro reprezentanty jediného českého zástupce v turnaji tvrdým oříškem. Stejně jako na Anicentu, tak i na Miragi SINNERS zvládli vyhrát pistolky. Na ty sice nenavázali, po různě dlouhých sériích vyhraných kol se však dopracovali znovu ke smírnému stavu 6:6. 

Velkou hrozbou byla teroristická strana. Jen pár dní zpět totiž právě za útok prohospodařili desetikolový náskok proti akademii organizace Spirit. S FORZE se SINNERS dařilo držet krok do stavu 9:10. V tuto chvíli ale SINNERS nezafungovaly setupy kolem A situ a ruská organizace trestala. Nekompromisní trojice kol poslala zápas na rozhodující Inferno.
To mělo velmi rychlý průběh. FORZE v teroristických pistolkách vedli frontální útok zaměřený na oblast A bombsitu a SINNERS vyjma dvojice killů z dílny beastika na proaktivitu soupeře nezareagovali. V tomto trendu se CIS strana držela i po další dvě kola, za stavu 3:0 ale SINNERS zvládli výsledek kosmeticky upravit. Další změna stavu z jejich strany však přišla až v moment, kdy scoreboard ukazoval výsledek 7:2. Diváky ze židlí tak postavilo nejvíce až dvanácté kolo. V něm na B situ SHOCK vystavil soupeřům kompletní stovku, když s AWP a Desert Eaglem zapsal před změnou stran ACE.

Výkonnostní deka, která na decideru SINNERS pohltila, neustoupila ani po změně stran. FORZE vyhráli své CT pistolky a zvládli uhlídat i problematickém druhé kolo. Round s pořadovým číslem 15 pak šestatřicátý tým planety získal zejména díky kanonádě goskushimy, Krada a tN1Ra na banánu a vynutili si sérii devíti match pointů. Do jejich odrážení se SINNERS výrazněji nedostali, když FORZE využili hned druhou příležitost a pojistili výsledek 13:4. Ten jim i dřívějšímu katovi SINNERS, tedy 3DMAX, přinesl jistotu účasti v ESL Pro League S19. O celkovém vítězi ESL Challenger League Season 46 Europe rozhodne nedělní zápas od 19:00 mezi oběma postupujícími celky.

Zdroj úvodní fotky: Facebook @sinnersesports

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.