League of Legends

Ani Cloud9 upset nepřipravili, LCS šampion padl s BLG 0:3

Ani Cloud9 upset nepřipravili, LCS šampion padl s BLG 0:3
11. 5. 2023
  |  

MSI 2023 pokračuje třetím hracím dnem Bracket Stage. V něm došlo na klání LPL a LCS, z duelu vítězně vyšel čínský tým, který si s Cloud9 hravě poradil 3:0

Třetí pokus nevyšel. Tým Cloud9, tradičně označován jako „poslední naděje západu“, tentokrát své fanoušky nepotěšil. Někteří sice doufali, že BLG by mohl LCS vítěz porazit, ale ani zde se upset nekoná. Čínský celek si sérii zkušeně pohlídal a postupuje zaslouženě dále po vítězství 3:0.

Od začátku byl průběh zápasů jasný a hráči Cloud9 se na příliš moc nezmohli. LPL dvojka byla nad jejich síly a na svém prvním mezinárodním turnaji si může užít postup do dalšího kola, kde nejspíše narazí na svého starého známého z domácí soutěže JDG. Čínský mistr před sebou má Golden Guardians, podle kurzových odhadů ještě větší outsider než MAD Lions.

Západ má tak zatím nelichotivé skóre, z celkových 10 zápasů vyhrál pouze jednou, a to když ve třetí hře G2 dokázali porazit Gen.G. Jak MAD Lions, tak i Cloud padli poměrem 0-3. Pomyslné nůžky mezi těmito regiony se čím dál více rozevírají a zatím to vypadá, že nikdo z týmů nedokáže silné asijské celky alespoň trochu více potrápit.
Cloud9 tak padají do Lower Bracketu, kde si musí počkat na svého soupeře. 

S vysokou pravděpodobostí to však budou Golden Guardians, které už porazili ve finále jarního splitu LCS. Podobnou domácí bitvu si zopakují MAD Lions a G2, ti proti sobě nastoupí v sobotu od 18:00.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.