CS:GO

Americké kvalifikace na Thunderpick World Championship 2023 jsou kompletní. Co Evropa?

Americké kvalifikace na Thunderpick World Championship 2023 jsou kompletní. Co Evropa?
1. 9. 2023
  |  

Druhá severoamerická kvalifikace na Thunderpick World Championship 2023 je minulostí a postupně se kompletuje seznam celků, které na podzim v turnaji zabojují o $500,000. Jak si vedou česko-slovenské celky, které se dost možná zúčastní i Thunderpick World Championship 2023: European Series #2?

Postupně se začíná rýsovat list týmů, které v průběhu podzimu v rámci online turnaje Thunderpick World Championship 2023 budou bojovat o $500,000. Polovina celků z celkových 16 účastníků si navíc mohla zajistit sloty přes dvě kvalifikační série v Americe a dvě v Evropě, zbylé obdrží pozvánky.

V prvním cyklu kvalifikací si ze Severní Ameriky zajistily sloty celky M80 a Wildcard Gaming, které doplnily evropští finalisté první série, kterými byly týmy MOUZ a BIG. Nejlepší česko-slovenští zástupci došli do osmifinále, kdy SINNERS nestačili na tým Monte (1:2) a Sampi padli s MOUZ (0:2). Další šanci budou zřejmě tuzemští zástupci mít během 2. evropské série.

Zatím se však v zámoří odehrála také druhá severoamerická kvalifikace, kterou ovládli hráči týmu Complexity Gaming, kteří ve finále porazili další postupující celek Nouns Esports. Turnaj tak již nyní zná 8 účastníků, neboť kromě šesti postupujících byly rovnou pozvané také celky Heroic a ENCE. 

Začátkem září odstartuje také Thunderpick World Championship 2023: European Series #2, které by se již zmíněně mohly opět účastnit česko-slovenské sestavy.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.