CS:GO

AJTT střídá Česko za Německo a odchází do Sprout Academy

AJTT střídá Česko za Německo a odchází do Sprout Academy
14. 9. 2023
  |  

Projekt indePendent společně dlouho v plné sestavě nevydržel. Nejprve se po příchodu do Cryptovy poroučel Lukáš "capseN" Koláčený a přijal nabídku ENTERPRISE, teď je potvrzen i odchod Filipa "AJTT" Dolenského do academy celku Sprout.

Několik dní od prvních spekulací o možném odchodu Filipa "AJTT" Dolenského, se kterými přišel i portál PLAYzone.cz, došlo na oficiality a mladého českého hráče vítá ve svých řadách Sprout Academy, kam dosavadní hráč projektu indePendent, respektive Cryptovy, zamíří. Po Tomáši "oskar" Šťastném půjde o druhého Čecha, který si v barvách Sprout zahraje.

O Filipovi "AJTT" Dolenském se dlouhé roky mluvilo jako o jednom z největších talentů, které česko-slovenská scéna má. Přes start v mix týmech, GUNRUNNERS, následné štace pod Romanem "blade" Pilným v eEriness, respektive pod Davidem "KAPARZO" Lacinou v Team Gravity, zamířil pod profesionální smlouvy v týmech Team BRUTE a následně Entropiq (Prague), kde se vývoj zpomalil.

Dost možná životnímu přestupu byl AJTT nejblíže během posledních let, kdy od něj projevil zájem celek SINNERS Esports, který hledal záplatu za odchod Adama "NEOFRAG" Zouhara. V té době se však vracel po pauze hraní a jeho přestup po vyjednávání nevyšel. Tři a půl roku v Entropiq mohlo AJTTa do jisté míry přibrzdit, ale také posunout... 

Po konci kontraktu a projektu indePendent, respektive následně Cryptova, teď dostává dost možná ideální příležitost na pomyslný reset, respektive znovunakopnutí své kariéry ve dvaadvaceti letech. Německé prostředí se poslední dobou snaží vytahovat hráče přes academy sestavy v co největší míře a pokud se bude českému hráči v academy celku dařit, mohl by se dočkat dalšího posunu.

Sestava Sprout Academy:

  • Mason "Vacancy" Haines
  • Filip "AxEcHo" Czajka 
  • Filip "AJTT" Dolenský
  • Mihai "fNk" Costache
  • Emil "sl1m3" Stolz

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.