League of Legends

Adam se opřel do Upseta: Opustil jsi nás kvůli smutné přítelkyni! Je to lež, odpovídá ADC

Adam se opřel do Upseta: Opustil jsi nás kvůli smutné přítelkyni! Je to lež, odpovídá ADC
25. 11. 2021
  |  

Drama alert! Kolem Fnatic to pěkně vře. Bývalý toplaner Adam se pořádně opřel do vedení a spoluhráče Upseta, kterému vyčítá nečekané zmízení jeden den před Worlds.

„Stále nevíme reálný důvod odjezdu. Poslední informace byla, je jeho přítelkyně smutná a sama,“ nešetřil slova kritiky Adam vůčí Upsetovi. Toplaner v dlouhém Twitter prohlášení poodhalil zákulísí svého konce ve Fnatic i nečekaného odjezdu týmového ADC den před začátkem Worlds, což byl jeden z hlavních důvodů neúspěchu organizace – se skóre 1:5 skončili Fnatic poslední ve skupině.

Podle Adama jeho spoluhráč dodneška nijak situaci nevysvětlil, a to ani vedení, které Upseta z turnaje uvolnilo. Francouzský hráč tak cítí pocit křivdy, protože pro účast na Worlds všichni tvrdě pracovali a jejich snaha byla zmařena ještě před začátkem. Místo Upseta totiž nastoupil rookie Bean, který nemá zatím ani jediný start v LEC.

Adam Upseta obvinil z toho, že neměl reálný důvod odjet a pouze dal přednost přítelkyni, která se cítila osaměle. Reakce na sebe dlouho nenechala čekat a německé ADC se poprvé od zmíněného Worlds k situaci také vyjádřilo. „Adame, jsem překvapen, že jsi schopný vůči mě poslat takovou vlnu hejtu jenom proto, že se sám cítíš blbě. To, že jsem odjel kvůli smutné přítelkyni je prachsprostá lež,“ vrátil Upset úder toplanerovi.

Ve svém prohlášení zmiňuje, že se necítí komfortně sdělovat vážné osobní problémy se spoluhráči, kterým tolik ještě nedůvěřuje. Skutečnou pravdu ví dva lidé – kouč YamatoCannon a support Hylissang, s nimiž má nadstandardní vztah. Cílem Upseta bylo chránit soukromí rodiny, protože ví, jak rychle se šíří pomluvy po sociálních sítích, čehož chtěl své nejbližší ušetřit. Bál se, že někdo ze spoluhráčů by tuto informaci mohl vynést.

„Chtěli mě vyměnit za Alphariho!“

Adam ve svém dlouhém textu také říká, že botlinka Fnatic měla zájem vyměnit ho za Alphariho, který končil v Team Liquid. „Za mými zády mě chtěli vyměnit, protože prý nesplňuji jejich standard a hledají někoho zkušenějšího,“ řekl toplaner. I to je jeden z důvodů, proč Francouz chtěl Fnatic opustit. Dále zmiňuje vedení, které celou situaci na Worlds dovolilo a neřešilo. Adam nedávno doopravdy v organizaci skončil, podle spekulací by měl zamířit do nově vzniklého LOL týmu Team BDS, který získal licenci od Schalke04.

Upset kontakt s Alpharim nepopírá, protože se jedná o bývalé spoluhráče. „Mluvil s vedením Fnatic a pak se mě zeptal na názor, jsme přátelé a hráli jsme spolu, takže je normální, že ho zajímaly informace,“ říká ADC. Dodává také, že hráče podepisuje organizace, nikoliv on, a pouze předával feedback. „A nikdo mi nesmí mít za zlé, že chci hrát s těmi nejlepšími, v tomto jsem byl vždy transparentní,“ říká.

Letošní offseason je tedy nejen divoká na poli přestupů, ale i v zákulisí. Slovní přestřelka mezi Adamem a Upsetem je teprve na svém začátku a je možné, že další prohlášení ještě přijdou.

Pro shrnutí: Toplaner cítí pocit křivdy, že mu byl kvůli spoluhráčovi stížen úspěch na Worlds. Obviňuje také vedení z toho, jak se k situaci zachovali a že ho tajně chtěli vyměnit. Upset reaguje tím, že se jedná o vážný rodinný problém a necítí se komfortně s tím to sdělovat každému.

Foto: Riot Games

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.