CS:GO

WePlay Academy League kvůli válce přerušuje aktivity: Bezpečnost zaměstnanců má nejvyšší prioritu

WePlay Academy League kvůli válce přerušuje aktivity: Bezpečnost zaměstnanců má nejvyšší prioritu
1. 4. 2023
  |  

Organizátor mezinárodní soutěže pro academy celky světových esportových týmů s názvem WePlay Academy League přerušuje aktivit do konce války na Ukrajině. Agentura WePlay Esports to uvedla 31. března v tiskové zprávě.

Série soutěží pro academy celky světových organizací s názvem WePlay Academy League je přerušena a nebude obnovena dokud na Ukrajině, odkud agentura, která turnaje pořádá, pochází, bude probíhat válka vlivem ruské agrese.

"Dnes musíme oznámit, že projekt WePlay Academy League je až do konce války na Ukrajině přerušen. Zkušenosti z posledních sezón ukázaly, že v současné situaci nejsou vhodné podmínky, které by nám umožnily udržet další ročníky turnaje na úrovni, kterou jsme nastavili od 1. sezóny. Stejně jako dříve je pro nás nejvyšší prioritou bezpečnost našich zaměstnanců a všech účastníků turnaje. Toto rozhodnutí bylo dohodnuto se všemi zúčastněnými organizacemi," uvedla agentura WePlay Esports na svém webu.
První dva ročníky tujrnajové série v roce 2021 vyvrcholily ještě v ukrajinském hlavním městě Kyjev, od té doby se však vlivem války muselo dění přesunout do online světa, což samozřejmě aktivitám okolo turnaje také nepomáhalo. Navíc pod vlivem toho, že se produkce a vedení turnaje právě na Ukrajině nacházelo i po ruské agresi.

Bez ohledu na to, zda se pokračování turnaje ještě někdy dočkáme, zapsal se důležitým písmem do historie esportové scény. Právě díky sérii WePlay Academy League prorazili do světa hráči týmů Young Ninjas, MOUZ NXT nebo individuální hvězdy včele s m0NESYm. Nyní se týmy, které v lize začínaly (MOUZ NXT, Young Ninjas, Spirit Academy a další), už účastní tier 2 až tier 3 světových turnajů a jsou obstojnými soupeři.

Historie vítězů WePlay Academy League:

  • Season 6 - Young Ninjas
  • Season 5 - Fnatic Rising
  • Season 4 - MOUZ NXT
  • Season 3 - MOUZ NXT
  • Season 2 - MOUZ NXT
  • Season 1 - MOUZ NXT

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.