CS:GO

Absolutní zkrat. SINNERS nezvládli závěr skvěle rozehraného zápasu a v major kvalifikaci končí

Absolutní zkrat. SINNERS nezvládli závěr skvěle rozehraného zápasu a v major kvalifikaci končí
14. 2. 2023
  |  

Český tým SINNERS dnes mohl udělat důležitý krok v cestě za historickým úspěchem - postupem na BLAST.tv Paris Major 2023. V závěru bitvy s HONORIS však totálně vyhořel.

SINNERS začali cestu za postupem do BLAST.tv Paris Major 2023: European RMR Qualifier A / B ve velkém stylu, kdy polského soupeře v úvodu mapy de_nuke nachytali a získali 5 kol za sebou. HONORIS sice odpověděli ve 2 kolech za sebou, ale další 4 kola padla pro česko-slovenský celek. Následně se kola v závěru půle dělila, což nic nezměnilo na drtivém vedení SINNERS 11:4.

Česko-slovenské sestavě se navíc podařil také start druhé poloviny, díky čemuž získala 3 kola v řadě a bylo téměř rozhodnuto. HONORIS se zmohli na jedinou odpověď a kometa polského celku padala níže. Výsledek první mapy skončil ve prospěch SINNERS v poměru 16:5.

Druhou mapu rozehrál výrazně lépe polský celek HONORIS, který se po úvodu dostal do vedení 4:2. To navíc navýšil ještě na stav 7:2 a směřoval k solidní polovině. Tu narušila série 5 kol, která šla pro SINNERS, ale to poslední, stejně jako první (a všechna další) ve druhé polovině, patřila HONORIS. To vyústilo v jasný stav 16:7 a srovnání série na 1:1.

Závěrečná podívaná se odehrála na mapě de_overpass, kde měli hráči SINNERS možnost začít na CT straně, což jim sedělo i přes rozporuplné střídání kol ze strany na stranu. HONORIS tahali za kratší konec provazu a po první polovině prohráli v poměru 4:11. SINNERS se povedl i pistol round ve druhé půli, ovšem pak přišla série 3 kola, která mířila ve prospěch polského soupeře. 

Nádech s možností zisku vítězství znamenal pro SINNERS pouze 14. bod. Pak přišla série 8 kol, kterou česko-slovenský tým nezastavil a po porážce 14:16 (respektive 1:2) končí!

SINNERS vs. HONORIS

Výsledek - 1:2
  • de_nuke 16:5 (11:4)
  • de_vertigo 7:16 (7:8)
  • de_overpass 14:16 (11:4)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.