A. Kokhanovskyy založil NAVI, dvě dekády pomáhá esportu na východě Evropy a nyní brání vlast

A. Kokhanovskyy založil NAVI, dvě dekády pomáhá esportu na východě Evropy a nyní brání vlast
18. 3. 2022
  |  

Dojemný příběh Alexandra Kokhanovskyyho vzbudil zájem velké části esportové komunity, které se snaží pomáhat východevropské Ukrajině jak jen může. Zakladatel NAVI zveřejnil na sociálních sítích dojemný post o tom, jak brání hlavní město své země.

Ve chvílích, kdy se mnozí ptají, proč neustále aktivity okolo pomoci Ukrajiny, neutuchají přinesl Alexander Kokhanovskyy, zakladatel NAVI, dojemnou zprávu o tom, jak se Ukrajina brání invazi.

Válka na východě Evropy zasahuje do dění v esportu a gamingu bez ohledu na to, zda chceme, či nikoliv. Vliv hráčů na sociálních sítích je enormní, stejně jako zásah východoevropských organizací. Právě tento region v posledních letech zažil obrovský boom.

Kromě "sankcí" v podání ESL, BLAST a dalších organizátorů, kteří zakázali hráčům hrát pod barvami organizace přímo napojené na ruskou vládu, se snaží spousta organizací a asociací pomáhat. Příklad za všechny je česká iniciativa Esports for Ukraine nebo dohoda světových celků pod institutem Louvre Agreement, který se rozhodl uvolnit $125,000 na pomoc postižené Ukrajiny.



Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.