CS:GO

9z svojí jízdu zakončili postupem do play-off ESL Pro League Season 18, Apeks vypadli

9z svojí jízdu zakončili postupem do play-off ESL Pro League Season 18, Apeks vypadli
18. 9. 2023
  |  

Pohádka o postupu týmu 9z do vyřazovacích bojů ESL Pro League Season 18 skončila úspěšně. Jihoamerický tým se dokázal prosadit až v Last Chance Stage, kde však vyřadil všechny 3 soupeře a zajistil si poslední slot v play-off. Skončili naopak favorizovaní Apeks. Přímo do čtvrtfinále jdou NAVI.

Nedělní program skupiny "C" turnaje ESL Pro League Season 18 přinesl řadu zajímavých momentů a situací. Za zmínku stojí zejména zápas mezi FaZe a Natus Vincere, ve kterém se rozhodovalo o přímém postupujícím do čtvrtfinále. Z něj nakonec vzešel lépe s1mple se svými spoluhráči a dokázal dovést svůj tým k vítězství v poměru 2:0.

Po porážce v Lower Bracket s týmem fnatic, kteří si tak také zajistili slot v play-off, zamířili Apeks i se slovenským hráčem Martinem "STYKO" Stykem do Last Chance Stage pavouku. V něm se tým během neděle utkal s 9z a jen málo lidí věřilo jinému scénáři, než vítězství evropského celku. Opak byl však pravdou a jihoamerická sestava týmu Apeks naložila 16:8 a 16:9, čímž jej vyřadila z turnaje.

Pro 9z přitom šlo o teprve druhé vítězství v turnaji. Cesta sedmadvacátého týmu světa následně pokračovala až do finále Last Chance Stage, kde narazila na 5yclone, který v předchozím kole porazil brazilské Imperial Esports. 9z se ani tady nezastavili a zvítězili i ve 3. duelu v řadě (předtím porážky s FaZe a Imperial) a po výsledku 2:1 získali poslední slot v play-off.

Ze skupiny "C" tak na Maltě pro play-off ESL Pro League Season 18 zůstávají týmy Natus Vincere, FaZe, Fnatic a 9z.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.