CS:GO

9z píší příběh snů. Z 0:2 ve swissu americké PGL Major RMR kvalifikace dokráčeli až k postupu

9z píší příběh snů. Z 0:2 ve swissu americké PGL Major RMR kvalifikace dokráčeli až k postupu
15. 4. 2022
  |  

Příběh, který budou ještě dlouho vyprávět. Jihoamerická sestava týmu 9z dokázala z role outsidera překonat favority a zajistit si 6. místo, tedy poslední postupové, které zajišťuje účast americké kvalifikace na PGL Major 2022 Antwerp.

Tragický start, snový závěr. Lépe snad cesta kvalifikací v podání týmu 9z nejde ani popsat. Hráči z Uruguaye, Argentiny a Chile dokázali ve swiss formátem hrané skupině otočit stav skóre zápasů z 0:2 na 3:2, navíc zvládli také 2 decider zápasy, čímž si zajistili postup. V úvodních zápasech sice odehráli vyrovnanou podívanou s MIBR, pak však přišla demolice a nikdo již nečekal, že by se celek zvedl.

Americká RMR kvalifikace navíc nabízí pouze 6 slotů na samotný antverpský major, přesto však swiss formát dokáže v zásadě rozdělit "pouze" 16 týmů na 8 se skórem 3:X a 8 se sk´´orem X:3, v druhém případě jsou rovnou celky eliminovány. 

Z lepších 8 však zůstaly 3 týmy, které skončily na stavu 3:2 (v rámci zápasů) a mezi nimi se muselo rozhodnout. Špatnou výchozí pozici však 9z dokázali zvládnout, když jednak vyřadili v decider klání favorita z Evil Geniuses a následně porazili také brazilské paiN, čímž si vybojovali postup.

Výsledky 9z v PGL Major Antwerp Americas RMR:
  • 13:16 vs. MIBR
  • 5:16 vs. Evil Geniuses
  • 2:0 vs. Bad News Bears
  • 2:1 vs. 00Nation
  • 2:0 vs. Sao Caetano
  • 2:1 vs. Evil Geniuses
  • 2:0 vs. paiN

Příběh snů, který ještě nenapsal poslední kapitolu

Sen se splnil, hráči 9z jsou kvalifikováni na PGL Major 2022. Příběh to však nemusí být zdaleka konečný a postupem z amerického RMR kvalifikačního turnaje hráči z jihu kontinentu dopsali sotva kapitolu.

Další list se otevře až v květnu přímo v Antwerpách, kdy se 9z pokusí pokračovat ve svém tažení v rámci hlavního turnaje, respektive jeho první fáze. Sestava by oficiálně měla odstartovat v rámci PGL Major Antwerp 2022 Challengers Stage. Nezbývá nic jiného, než se těšit, co hráči předvedou.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.