CS:GO

8 let a 25 titulů (3x Major). JW dnes oficiálně skončil svoji éru s fnatic

8 let a 25 titulů (3x Major). JW dnes oficiálně skončil svoji éru s fnatic
14. 10. 2021
  |  

Dlouhá éra dospěla svému závěru. Jesper "JW" Wecksell oficiálně skončil v týmu fnatic poté, co mu byla ukončena smlouva a dostal příležitost hledat nové výzvy jinde. Vyjma půl roční zastávky v GODSENT patřil fnatic od roku 2013.

Postupně z nejvyšší úrovně CS:GO odcházejí hvězdy, které miliony fanoušků bavily svými výkony v letech 2012 až 2017. Jedním z hráčů, kteří budou patřit do historie CS:GO už navždy, je i šestadvacetiletý švédský hráč Jesper "JW" Wecksell. Jeho éra ve fnatic, případně i GODSENT bude spojena s několika Major tituly, jedním Major MVP a také více než dvěma desítkami dalších triumfů.

Právě GODSENT byli také součástí jakési "švédské rotace", kdy si organizace fnatic a již zmínění GODSENT vyměnili hráče a plánovaly další budoucí cesty k pozvednutí tamní scény. Bohužel se to ve výsledku nepodařilo a spousta hráčů se vrátilo do původních působišť.

Posledním velkým úspěchem švédského AWP hráče je titul a zlato z ESL Pro League Season 11: Europe (2020), kde si fnatic poradili s mousesports 3:2. Co bude nyní zůstává ve vzduchu, JW se však očividně nevzdává a jak napsal při svém loučení: "My last chapter was 8 years, 3 majors, 25 titles and now i am ready for my next, are you?"

Zdroj úvodní fotografie: @ESL

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.