CS:GO

7 hodin trvající maraton dopadl pro FaZe! Šampioni IEM Cologne porazili 3:2 NAVI

7 hodin trvající maraton dopadl pro FaZe! Šampioni IEM Cologne porazili 3:2 NAVI
17. 7. 2022
  |  

Velkolepé finále Counter-Strike turnaje před plnou arénou v Kolíně nad Rýnem přineslo strhující podívanou mezi Natus Vincere a FaZe, která se natáhla na všech 5 map a těsné vítězství FaZe. Mnozí souboj již v průběhu označili za zápas roku.

První dvě mapy kolínského finále nabídly takřka identický scénář, akorát se pokaždé radoval z vítězství jiný celek. Zatímco se po první mapě radovali z vedení 1:0 (16:13) hráči FaZe, po stejném výsledku z Overpassu bylo srovnáno.

Navíc pak Natus Vincere uhájili snahu FaZe o comeback obrovského náskoku, když stylově dokázal mapu de_ancient v prodloužení clutchem ukončit Valerii "b1t" Vakhovskyi.

Heroický výkon na 4. mapě předvedl ruský hráč Denis "electroNic" Sharipov. Ani jeho 24 killů však Natus Vincere nestačilo k vyrovnané podívané. FaZe se povedlo držet mapu pod kontrolou a broky společně s ropzem ji dovedli do vítězného konce výsledkem 16:9.

Zápas plný neuvěřitelných clutchů ovlivnil i 3. mapu. Týmům se dařilo paradoxně na de_nuke více za T-side, ovšem ve chvíli, kdy FaZe vedli 13:12 měli unikátní šanci odskočit k vítězství. Opak byl však pravdou. Ruský hráč Perfecto dostál svému jménu, předvedl neuvěřitelný 3K clutch s force buy a zajistil srovnání, posléze NAVI dokonce odskočili na 14:13.

Pak se však stal malý velký zázrak. FaZe skvělému push od Twistzza dostali pod kontrolu outsider a rush na "A" plant byl dokonán. Ekonomicky ochromení NAVI už v posledním kole nic nevymysleli a prohráli 14:16. Celkově grandfinále dopadlo 3:2 pro FaZe.

Natus Vincere vs. FaZe

Výsledek - 2:3
  • de_inferno 13:16 (9:6)
  • de_overpass 16:13 (8:7)
  • de_ancient 19:16 (12:3)
  • de_mirage 9:16 (5:10)
  • de_nuke 14:16 (8:7)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.