League of Legends

6. týden LEC: Tragický víkend pro Čechy a Fnatic na vrcholu

6. týden LEC: Tragický víkend pro Čechy a Fnatic na vrcholu
19. 7. 2021
  |  

6. týden LEC měl být krasojízdou pro české hráče a podle predikcí jsme očekávali alespoň 3 výhry z celkem 4 zápasů. Bohužel místo toho přišlo hlavně trápení. Diváci si mohli spravit chuť posledním zápasem víkendu, Fnatic vs. G2 Esports.

MAD Lions s českou dvojicí Marek "Humanoid" Brázda a Matyáš "Carzzy" Orság před sebou měli krásný program v rámci 6. kola LEC - naprosto poslední tým, SK Gaming, a relativně slabé Team Vitality.
 
Carzzymu s Humanoidem se naštěstí podařilo přinést domů do lvího doupěte alespoň WIN proti Team Vitality, ale prohra s SK Gaming je tragédie a nabízí se otázka, jestli soupeře úřadující šampioni ligy nepodcenili…
 
Na druhou stranu je potřeba SK Gaming pochválit, protože je to pro ně první víkend letního splitu, kdy si připsali 2 vítězství. Zabolí akorát to, že poslední tým tabulky “vyklepl” oba týmy s českými hráči. Neporazili totiž jen MAD Lions, ale také EXCEL, kde hraje české AD carry Patrik "Patrik" Jírů.
 

Patrik “Patrik” Jírů a předzápasová koncentrace; zdroj: flickr.com/photos/lolesports

Druhý soupeř Patrika a týmu EXCEL byli Misfits. Aktuálně TOP 3 tým v LEC a donedávna lídr tabulky. Tady byla jasné, že výhra EXCEL by byla spíš překvapením. Ale prohrát s SK Gaming je jako psát kámošově holce - to se prostě nedělá.
 

Nejlepší zápas sezóny?

Dost možná zatím nejlepší zápas tohoto splitu jsme pak dostali na závěr celého víkendu. Fnatic vs. G2 Esports. Nejsilnější rivalství celé ligy. Dva týmy, které si mezi sebe rozdělují skoro všechny ligové tituly a nejlepší mezinárodní výsledky při reprezentování Evropy.
 
Rekkles a Caps za G2 Esports proti své bývalé organizaci a spoluhráčům.
 
Veterán EU džungle, Jankos, proti Bwipovi, který teprve na začátku tohoto splitu začal hrát džungli po přestupu z top linky.
 

 
Velice vyrovnaný a agresivní zápas, kde jsme mohli sledovat skvělá MAKRO rozhodnutí a kontrolu mapy od obou týmů. Rozhodly ale hlavně týmové souboje a proaktivita. Fnatic potvrdili, proč jsou momentálně s Rogue na sdíleném prvním místě ligy.
 
Fnatic se dokonce podařilo porazit i Rekklesovu proslulou Vayne, AD carry které Rekklese proslavilo před 7 lety a na kterém odehrál 30 her v kuse před zápasem s Fnatic. Neskutečný výkon a dost možná “teaser” na finále play-off.

Zdroj náhledového obrázku: flickr.com/photos/lolesports
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.