League of Legends

6. týden LEC: Souboj králů a čeká nás krasojízda Čechů?

6. týden LEC: Souboj králů a čeká nás krasojízda Čechů?
16. 7. 2021
  |  

Nejvyšší evropská soutěž v League of Legends dnes vstoupí do 6. týdne a většina zápasů vypadá, že má jasného favorita. Podaří se oběma týmům s českými hráči získat důležité body v cestě do play-off? Celý víkend pak vyvrcholí souboj dvou historických králů Evropy, Fnatic a G2 Esports.

 

Zápas týdne: Fnatic vs. G2 Esports | 21:00 sobota 17. 7. 2021

Tohle! Tohle bude zápas, o který žádný fanoušek LEC nemůže přijít. 2 týmy, které vyhrály prakticky všechny tituly LEC a předchozí EU LCS (mimo MAD Lions a Alliance, kteří vyhráli po jednom splitu). G2 Esports, tým který na začátku letošní sezóny “ukradl” hvězdné AD carry, Rekklese, právě ze stáje Fnatic. G2 je tým plný superhvězd, ale až minulý týden se jim podařilo konečně vyhrát oba dva zápasy týdne.
 
Na druhé straně stojí Fnatic. Tým, který kde kdo před začátkem tohoto splitu odepsal kvůli změnám v sestavě a nepřesvědčivým výkonům v jarním splitu. Tak tento tým teď společně s Rogue vede celou tabulku ligy. Tenhle zápas nemůžete vynechat!

Dominance MAD Lions?

Papírově nejlehčí program čeká tento víkend úřadující šampiony ligy, tým MAD Lions, kde hraje česká dvojice Marek "Humanoid" Brázda (mid lane) a Matyáš "Carzzy" Orság (AD carry). Lvi se postaví týmům SK Gaming a Team Vitality.
 
MAD Lions vs. SK Gaming | 20:00 pátek 16. 7. 2021
(predikce: MAD WIN)
 
SK Gaming je momentálně naprosto jasně poslední tým tabulky se skóre 2-9 a prabídnými výkony. Tady musíme počítat s naprostou dominancí MAD Lions a dost pravděpodobně bude na co koukat. Takže pokud se chcete podívat na masakr v podání českých hráčů, nalaďte si dnes od 20:00 zápas MAD Lions vs. SK Gaming.
 
Carzzy bere o víkendu jen 2 vítězství! | zdroj: twitter.com/MADLions

MAD Lions vs. Team Vitality | 19:00 sobota 17. 7. 2021
(predikce: MAD WIN)
 
Vyrovnanější utkání by měla přinést mela mezi Lvy a Včelkami. Team Vitality je naprostý “coin-flip” tým - v překladu “hodíme si mincí a buď dneska budeme hrát tragicky, nebo porazíme první tým tabulky. MAD Lions ale v posledních týdnech nachází starou formu a chtějí si potvrdit co nejvyšší místo v tabulce před play-off a zajistit si účast na podzimních Worlds - mistrovství světa.

Podaří se Patrikovi probojovat do play-off?

Legenda mezi českými AD carry hráči, Patrik "Patrik" Jírů je ostřílený veterán, ale v posledních letech ne a ne se probojovat mezi nejlepší týmy. A bohužel letos se jeho tým, EXCEL, plácá většinou v té nižší polovině tabulky. Aktuálně jsou Patrik a EXCEL až na 8. místě tabulky z 10 s celkovým skóre 4-7. Pro účast v play-off je potřeba skončit základní část splitu mezi TOP 6 týmy a na aktuálně sdílené 6. - 7. Místo (Astralis, Team Vitality) ztrácí EXCEL pouze 1 vítězství, takže rozhodně je o co hrát.
 
Dovede Patrik EXCEL do play-off LEC? | zdroj: twitter.com/patriklol
 
EXCEL vs. Misfits | 18:00 pátek 16. 7. 2021
 
Pokud bychom si měli vsadit, je to naprosto jasné vítězství Misfits, kteří po většinu splitu drželi 1. místo tabulky. Na druhou stranu minulý víkend hodně zamíchal kartami a potvrdil, že Misfits neporazitelní rozhodně nejsou, takže budeme Patrikovi držet pěsti v cestě do play-off!
 
EXCEL vs. SK Gaming | 17:00 sobota 17. 7. 2021
 
Tady jsou naopak šance přesně obráceně. Tohle by měla být totální jízda EXCEL a highlight reel pro Patrika jako ad carry! Vítězství v tomto zápase je povinnost. Pokud vše klapne, jak má, tak tento víkend dostanou SK Gaming naloženo hned od 3 českých hráčů!
 
 

Zdroj úvodní fotografie: rebull.com
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.