League of Legends

#3 Velmi křehké LoLkové vztahy: Senna & Lucian - manželé až za hrob

#3 Velmi křehké LoLkové vztahy: Senna & Lucian - manželé až za hrob
7. 7. 2021
  |  

Strážci světla. Už od dětství Sennu provázela temnota. Jednoho dne se k pobřeží její vesnice přiblížila tajemná, zlá Mlha.

Při kontaktu s životem se Mlha probudila a rozpoutala obrovskou bouři duší. Jen díky pomoci strážce světla se podařilo bouři přečkat a přežít. Avšak Senna byla od té doby prokletá Mlhou a vždy ji přitahovala.
 
Strážce světla, Urias, netušil, proč Mlhu přitahuje nějaká osamělá holka, ale věděl, že jestli bude chtít přežít, musí se naučit bránit. Stal se tak jejím učitelem. Senna se stala pravým postrachem nepřátel z temnoty. Naučila se proti temnotě bojovat a precizně ovládala starožitnou pistoli. Dokázala se soustředit a proměnit svou duši na světlo.
 
Když Urias padl, vypravila se za jeho rodinou v Demacii, kde se seznámila s jeho synem, Lucianem. Mladý, ukecaný, vtipný a plný šarmu. Takový byl Lucian.
 
Od začátku vykazoval skvělý talent a pro roli Strážce světla se narodil. Společně bojovali Lucian a Senna s přízraky z Mlhy. I přes její nevoli, k Lucianovi cítila stále silnější pouto, až nebylo už kam utéct. Milovali se. O to větší bolest prožívala Senna, když věděla, že jednoho dne ji kletba pohltí a bude vtažena do říše přízraků v Mlze.
Při pátrání po léku, který by Sennu z Mlhy osvobodil, bojovali se sadistickým přízrakem Threshem. Lucian byl ale příliš blízko k odpovědi na to, jak Sennu osvobodit. Bojoval proto dál i přes běs, kterou Thresh rozpoutával.
 
Thresh svými řetězy zabil Sennu a připoutal její duši do své přízračné lucerny.
 
Lucian se roky pral se ztrátou své ženy, až našel mír v duši. Netušil však, že mezi přízraky Senna nalezne odpověď na svou kletbu a podaří se jí po letech vrátit. Zpět mezi živé a za svým mužem. 
 
Nyní stojí opět Senna a Lucian bok po boku, v boji proti přízrakům z Mlhy. 
 
Přichází však nová hrozba, Viego...
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.