League of Legends

3. týden LEC: vyhrají Češi všechny zápasy?

3. týden LEC: vyhrají Češi všechny zápasy?
26. 6. 2021
  |  

LEC dnes vstupuje do třetího týdne a tentokrát to vypadá, že nás čekají zápasy s naprosto jasnými favority. Na druhou stranu víme, jaký esport umí být, a nečekaných výher jsme viděli v LoLku spoustu. Naposledy například výhra Excel nad MAD Lions minulý týden v “české” bitvě.


Co čeká české hráče?

MAD Lions - Marek “Humanoid” Brázda (mid lane); Matyáš “Carzzy” Orság (AD carry)
Lvy čeká tento týden procházka růžovým sadem. Cokoli jiného než 2 vítězství by byla katastrofa. MAD Lions totiž nastoupí proti dvěma nejslabším celkům tabulky - SK Gaming a Vitality. Vitality sice alespoň získali na tento split hvězdného junglera - Selfmade (ex-Fnatic), ale do skvělých a přesvědčivých výkonů má tento roster ještě daleko.

Zápas s SK Gaming by měla pak být absolutní formalita. Jediný tým v LEC, který zatím nevyhrál ani jeden zápas v tomto splitu proti úřadujícím šampionům ligy.

Dovedu si představit, že MAD Lions, kteří občas hrají hodně agresivně i kreativně, můžou buď soupeře podcenit, nebo zkoušet nějaké nové strategie a šílené picky. Každopádně Marek s Matyášem by měli domů přinést 2 výhry tak či tak.


Excel Esports - Patrik “Patrik” Jírů; Petr “Denyk” Haramach

České duo bude si minulý týden odneslo výhru proti svým krajanům v MAD Lions a potom prohru s Fnatic. A podobně nevyrovnaný výkon jsme mohli vidět i v minulém splitu. Proti lvům ale předvedli borci z Excel perfektní hru, a pokud se jim podaří předvést podobný výkon i v pátek proti Misfits, dost možná budou teprve 2. Týmem, kterému se podařilo Misfits v tomto splitu porazit.

V zápase s Misfits budou sice prakticky všichni očekávat vítězství “králíků”, ale uvidíme, jestli Excel s českým duem dokáže překvapit.
V sobotu pak čeká Excel souboj s SK Gaming, posledním týmem tabulky. Vypadá to, že z 3. týdne LEC si SK Gaming odnesou 2 prohry proti českým hráčům. Zde pro Excel nepřichází prohra v úvahu, jestli budou chtít hráči bojovat o TOP 6 umístění a play-off na konci splitu.


Zápas týdne?

Los pro 3. kolo vypadá, že nenabídne prakticky žádné větší překvapení a například sázkaři by měli mít jasno. Zápas, který ale vyčnívá, je až ten úplně poslední v sobotu večer.


G2 Esports vs. Fnatic

Už dávno to ale není bohužel ta fantastická série s hráčskými superstars na obou stranách. Naopak za G2 nastoupí 2 největší superhvězdy pocházející z Fnatic, Rekkles a Caps. Bude samozřejmě skvělé vidět hrát tyto veterány proti svým bývalým spoluhráčům (Bwipo, Hyllisang), ale G2 by měli získat zcela jasné vítězství.


Program LEC - 3. týden

Pátek 25. 6. 2021

18:00 | Misfits vs. Excel
 19:00 | SK Gaming vs. MAD Lions
 20:00 | Schalke 04 vs. Rogue
 21:00 | Fnatic vs. Astralis
 22:00 | Vitality vs. G2 Esports

Sobota 26. 6. 2021

17:00 | SK Gaming vs. Excel
 18:00 | Schalke 04 vs. Misfits
 19:00 | Rogue vs. Astralis
 20:00 | Vitality vs. MAD Lions
 21:00 | G2 Esports vs. Fnatic
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.