League of Legends

26,5 milionů eur! FC Schalke 04 za astronomickou sumu prodalo svůj LEC slot

26,5 milionů eur! FC Schalke 04 za astronomickou sumu prodalo svůj LEC slot
29. 6. 2021
  |  

Je to oficiální! Německý fotbalový klub FC Schalke 04 prodal svůj LEC slot za €26,5 milionů. Kupce je ze sousedního Švýcarska a transakce vzejde v platnost od ročníku 2022, respektive od té chvíle uvidíme v akci tým BDS.

Spekulovalo se o tom už během jarní části evropské LEC, esport týmu fotbalového klubu FC Schalke 04 se však povedl skvělý run, který ukázal, že hráči se budou prát za všech okolností a navzdory očekávání německý tým porazil i favorizované celky.

Dnes v podvečer však FC Schalke 04 oznámilo oficiální prodej svého slotu, tedy místenky mezi smetánkou na poli evropského League of Legends. Titulek z vyjádření dokonce mluví o "vydělání" za prodej. Není se čemu divit, že k tomu management celku dospěl. Tradiční německý fotbalový klub totiž nezvládl uplynulý ročník Bundesligy a spadl do nižší soutěže, což se samozřejmě dotýká i rozpočtu klubu.
Slot z Německa by měla přebrat švýcarská organizace s názvem Team BDS. Tuto značku bychom tedy měli vidět v LEC od roku 2022.



FC Schalke 04 však zřejmě esport úplně nezabalilo a zvažuje další kroky ve hrách, které doposud podporovalo. Vyjma League of Legends jde ještě o sportovní simulátory FIFA a PES.

V barvách německé organizace máme možnost stále sledovat také slovenského hráče Matúše "Neon" Jakubčíka. I o jeho osudu se tak dost možná brzy rozjedou spekulace.

Zdroj úvodní fotografie a kompletní vyjádření:  schalke04.de
Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport