League of Legends

#2 Velmi křehké LoLkové vztahy: Jayce vs. Viktor

#2 Velmi křehké LoLkové vztahy: Jayce vs. Viktor
2. 6. 2021
  |  

Dva geniální vědci a vynálezci, kteří sice nemohli být odlišnější, ale přesto se stali přáteli a hlavně se dokázali respektovat i ve svém řemesle. Jayce byl už od dětství geniální vynálezce, vše se učil snadno a všichni jeho kolegové ho za to nesnášeli.

Jayce byl už od dětství geniální vynálezce, vše se učil snadno a všichni jeho kolegové ho za to nesnášeli. Nedovedli s ním udržet tempo nebo pochopit jeho objevy a technologické návrhy, kterými chtěl pomoct lidstvu. Usnadnit práci, zvýšit bezpečnost a posunout svět do nové éry. Kdyby mělo město Piltover svého Tonyho Starka, byl by to právě Jayce. Geniální a místy neskutečně arogantní strůjce.
 
Na druhé straně stál Viktor, tichý a nesmírně inteligentní. Oba se vzájemně podporovali ve své tvorbě a učili se jeden od druhého. Jejich životní náplní byla práce, objevování nových technologií a vynálezů a posouvání hranic. Kromě sebe navzájem nerespektovali ostatní vědce a neradi chodili mezi lidi. Viktor oproti Jaycovi nechtěl jen usnadnit práci v každodenním světě, svými experimenty chtěl pomoci lidstvu s největšími problémy, jako jsou hlad, chudoba a nemoci.
 
Společně vytvořili řadu skvělých vynálezů. Například pomocnou zbroj pro dělníky, která zvýšila jejich sílu. Tato dělnická zbroj našla uplatnění hlavně v docích Piltoveru a znásobila sílu obyčejného dělníka mnohonásobně. Mohl tak sám nosit těžký náklad, na který by jinak byla potřeba jeřábu.
Viktorovi ale tato mechanická pomoc lidem nestačila. Zbroj byla málo. Pomocí chemických implantátů chtěl znásobit vlastní sílu a vytrvalost dělníků, aby byli nadlidsky silní i bez pomocné zbroje. Tady se Viktor a Jayce rozešli. Jayce upozornil na tyto drastické návrhy i piltoverskou vědeckou komunitu a Viktor z ní byl vyčleněn. 
 
Toto byl konec jejich přátelství a spolupráce.
 
Největší konflikt pak nastal, když Jayce experimentoval s tajemným shurimským krystalem a našel v něm obrovský, ale nesmírně nebezpečný zdroj energie. Viktor krystal ukradl, protože to byl poslední dílek do jeho tajemného experimentu. Zanechal za sebou pouze malý úlomek. 
 
Ten Jayce našel a vložil do svého mechanického demoličního kladiva. Vydal se vyřídit si účty s Viktorem do jeho laboratoře. Tady objevil Viktorovy hrůzné experimenty na lidech. Na podlaze mrtvá, vykuchaná těla. Viktor chtěl sestavit vlastní armádu lidských robotů. V souboji ale zvítězil Jayce, Viktorova laboratoř lehla v popelech a šíleného vědce od té doby nikdo neviděl...
 
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.