League of Legends

2. kolo LEC: Českou bitvu vyhráli Patrik s Denykem a jsou G2 zpátky?

2. kolo LEC: Českou bitvu vyhráli Patrik s Denykem a jsou G2 zpátky?
21. 6. 2021
  |  

Máme za sebou 2. týden LEC a tentokrát o překvapení a dramatické zápasy nebylo nouze. Dostali jsme souboj všech 4 českých hráčů v LEC, epickou bitvu top týmů G2 Esports a ROGUE i první porážku lídra tabulky, Misfits.

Nejočekávanější zápasem (v našich končinách) byl bezpochyby střet všech 4 nejlepších českých hráčů. Na jednu stranu se počítalo, že v souboji Davida a Goliáše jasně zvítězí obhájci titulu šampionů jarního splitu, MAD Lions s českou dvojicí Matyáš “Carzzy” Orság (AD carry) a Marek “Humanoid” Brázda (mid lane).
 
Proti úřadujícím mistrům Evropy se postavili Excel Esports s českou bot linkou Patrik “Patrik” Jírů (AD carry) a Petr “Denyk” Haramach (support). Excel do tohoto zápasu získali pouze jednu výhru a to proti průměrně hrajícímu celku Schalke 04.
 
O to větší překvapení pak bylo vítězství Excel Esports a porážka šampionů. Dramatický souboj skončil až ve 39. Minutě a oba týmy draftovali své hrdiny pro nejsilnější late game (postavy, které jsou nejsilnější od 30. minuty zápasu).
 
MAD Lions vsadili na absolutní late game jistotu na svých českých hráčích. Humanoid měl v rukou mága Oriannu a Carzzy dostal jednoho z nejsilnějších střelců v pozdějších fázích hry, Tristanu.
 
Na druhé straně opět silný late game mág, Azir v podání Nukeducka a Patrik ovládal extrémně silnou Kai’su. Největší rozdíl mezi týmy nastal v džungli, kde dan s early game Xin Zhaem naprosto přehrál v džungli hráče Elyoya z MAD Lions.
 
Doporučujeme pustit si alespoň highlights z utkání níže, pro ty kdo zápas neviděli.


.
Rekkles a G2 jsou zpátky
 
Vypadá to, že superstar tým G2 Esports se už vypořádal s extrémně nevydařeným jarním splitem, kde skončili až na 3. místě a před nimi se umístili lvi z MAD Lions a tým ROGUE. G2 se podařilo porazit MAD Lions dominantním výkonem v prvním týdnu LEC.
 
2. týden LEC nabídl souboj G2 Esports a ROGUE. A že bylo na co koukat. Dost možná jsme byli svědky teaseru na finále letního splitu LEC. Oba celky hrály precizní makro hru a týmové souboje končily často velice vyrovnaně. Jenže G2 v sobě probudili své “staré” já a v pozdějších fázích hry už nedali ROGUE šanci.
 
Rekklesovi se podařilo přežít prakticky každý souboj v late game a jeho Varus páchal neskutečné škody z extrémně velké vzdálenosti. Dokonce se mu podařilo i ukrást soupeřovi barona.
 

 
Máme preview šestice týmů do play-off LEC?
 
Misfits po prohře s ROGUE jsou nyní společně s G2 se skóre 4-1 na první příčce tabulky.
Skvělý start splitu pro Misfits znamená obrovské šance na play-off a možnost bojovat o místo mezi 3 týmy, které pojedou reprezentovat Evropu na mistrovství světa. Realisticky ale můžeme očekávat prodat o několik příček, což nám ukázal zápas Misfits proti ROGUE.
 

Aktuální tier list LEC po 2. týdnu:

  1. G2 Esports
  2. ROGUE
  3. Misfits
  4. MAD Lions
  5. FNATIC
  6. Excel Esports
  7. Schalke 04
  8. Astralis
  9. Team Vitality
  10. SK Gaming
Zdroj náhledového obrázku: twitter.com/EXCEL
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.