League of Legends

100Thieves posilují. Přichází legendární kouč Reapered a midlaner Abbedagge

100Thieves posilují. Přichází legendární kouč Reapered a midlaner Abbedagge
20. 4. 2021
  |  

Organizace 100Thieves zareagovala na čtvrté konečné místo výměnou kouče a příchodem nového midlanera. Místo Tony „Zikze“ Graye přichází známá tvář Han-gyu „Reapered“ Bok, který naposled vedl čtyři roky Cloud9.

V LCS se během pauzy odehrály první větší roster změny. Spolupracovat bude s českým asistentem Alešem "Freeze" Kněžínkem. Ze Schalke04 také navíc přetahuje midaře Felixe "Abbedagge" Brauna.

Ke koučování se 29letý Korejec vrací po zhruba sedmi měsíční pauze a rozhodně bude chtít navázat na své předchozí úspěchy. S Cloud9 se mu povedlo na jaře 2020 získat LCS titul, památné je pak zejména umístění na třetím až čtvrtém místě na Worlds 2018. Podobné cíle si vytyčil těsně při oznámení.

100Thieves si mě ihned získali. Chceme nadále zlepšovat náš současný tým a myslíme také na Worlds. Proto jsem sem přišel, abychom se umístili vysoko
Reapered
Nový trenér 100Thieves
Podobná slova pronesl i generální manažer a bývalý oblíbený komentátor Chris "PapaSmithy" Smith, který řekl, že účast na Worlds 2021 je jedním z hlavních cílů organizace a proto musela přijít adekvátní změna.

„Neustále analyzujeme a hledáme cesty, jak se zlepšit. Změna na pozici kouče se jevila jako správná a navíc byl k dispozici někdo jako Reapered, kouč, který je na Worlds zvyklý,“ vysvětluje manažer.

Cloud9 se svým bývalým koučem podívali na nejprestižnější turnaj v League of Legends hned pětkrát a byl tak na turnají stálící. Pouze dvě organizace na světě mají více celkových Worlds účastí, a to Fnatic a TSM.



Reapered se v 100Thieves potká také s Alešem "Freeze" Kněžínkem, který v organizaci působí jako asistent hlavního trenéra. Smlouvu má platnou, avšak prozatím není jasné, zda ve své roli bude pokračovat, nebo dojde změna i na této pozici. Ať už Freeze zůstane či nikoliv, rozhodně je nečeká lehký úkol. K přímé účasti na Worlds 2021 vede výhra v letním splitu, o další dvě pozice se poté poperou týmy v novém play-off po konci sezóny.

Přichází pátý EU midlaner do LCS

Den po oznámení nového kouče přichystali 100Thieves také velkou roster změnu. Na pozici mid přichází ze čtvrtého týmu LEC Schalke04 Abbedagge (21), který na sebe delší dobu upozorňoval skvělými výkony. Za uplynulý split měl například největší podíl killů (70,2 %) ze všech hráčů na své pozici. Po přestupu do 100Thieves se stává už pátým evropským midlanerem v americké LCS a druhým Němcem v regionu, za TSM totiž nastupuje jeho krajan PowerOfEvil.



S pozicí mid nebyli 100Thieves pravděpodobně příliš spokojení, během sezóny už totiž jedna změna přišla. Zatímco jarní část začal Damonte, v průběhu splitu ze sestavy vypadl na úkor ry0my, který nakonec odehrál i celé play-off. Nyní oba budou muset pravděpodobně uvolnit místo Abbedaggemu. Ten mohl přijít také díky tomu, že toplaner Ssumday obdržel zelenou kartu a stává se NA rezidentem, tudíž mohl uvolnit import slot.
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.