League of Legends

100 Thieves potřetí v řadě postoupili do finále, porazili oslabené Evil Geniuses

100 Thieves potřetí v řadě postoupili do finále, porazili oslabené Evil Geniuses
11. 9. 2022
  |  

Semifinále LCS dopadlo vítězně pro 100 Thieves, díky postupu dostanou šanci znovu zabojovat s Cloud 9 o trofej pro šampiona. Evil Geniuses končí na třetím místě.

V Evropě se Humanoidovi finále uhrát nepodařilo, za velkou louží Freezovi už ano. Český asistent trenéra působící v 100 Thieves potřetí v řadě přispěl k postupu své organizace do finále a potvrdil tak roli jedné z nejlepších organizaci v soutěži.

Cesta do poslední dvojky ovšem nebyla jednoduchá, proti Evil Geniuses zvítězili až v pátém zápase. Soupeřovi přitom chyběla největší hvězda Danny, která z play-off odstoupila kvůli rostoucím psychickým problémům. Jeho místo tak zaujal náhradník z akademie Kaori, 21letý hráč tak prošel obrovskou zkouškou ohněm – doposud totiž nastupoval pouze v nižší lize nebo v domácí soutěži v Turecku.

Hladká výhra 100 Thieves se přesto nekonala, Evil Geniuses předvedli výborné výkony a také Kaori vypadal, že na nejvyšší úroveň patří dlouhodobě. Obstál jak při laningu, tak i v pozdějších fázích. Celkové KDA 22/9/15 není vůbec špatné, úvodní hru dokonce všechny překvapil s výborným skóre 9/1/5. Úřadující šampion tak dokázal v jednu chvíli vést 2:1, ale soupeřovi se povedlo zapnout motory a vyhrát dvě utkání v řadě. V tom posledním Evil Geniuses nenašli odpověď na huhiho Soraku, která se ukázala jako klíč k postupovému bodu.

Jarní mistr tak trofej rozhodně neobhájí, účast na Worlds si navíc bude muset vybojovat přes play-in. Budoucím šampionem tak mohou být korunováni 100 Thieves, pro které je to další finálová účast, kde zatím drží úspěšnost 50 % - poprvé loni vyhráli, naposledy padli právě s Evil Geniuses. 

Pro Cloud9 je finálová účast trochu překvapením, protože po divokém průběhu roku s nimi nikdo příliš nepočítal. V důležité fázi si ovšem tým sedl a předvedl výborné výkony, které je poslali na Worlds i do finále. Historicky třetí nejúspěšnější tým v USA může přidat pátou trofej do své sbírky, ta poslední přišla loni na jaře, kdy za tým ještě nastupoval chorvatský midlaner Perkz.

Finále je na programu v neděli od 22:00, sledovat jej můžete na Twitch kanále LCS.  
 
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.