League of Legends

100 Thieves do šestého týdnu vstupují poprvé jako vedoucí tým, FlyQuest do hry vyšle celou akademii

100 Thieves do šestého týdnu vstupují poprvé jako vedoucí tým, FlyQuest do hry vyšle celou akademii
9. 7. 2021
  |  

Máme za sebou 6 týdnů v LCS a 100 Thieves se osamostatnili na čele. Málokdo tento stav mohl čekat, protože do letního splitu šli ze čtvrtého místa se ztrátou na dominantní Cloud9 a Team Liquid.

Ovšem oba jarní finalisté se stále spíše hledají, čehož využili právě 100 Thieves, kteří zatím prohráli jediné dva zápasy. Podaří se jim natáhnout sérii výher na 11? Zastavit se je pokusí také TSM.

Právě souboj 100 Thieves a TSM slibuje šlágr víkendu. Oba celky mají v létě nejlepší formu a patří jim první a druhé místo jak v celkové tabulce, tak i v té pomyslné letní. Původní duel vyšel vítězně pro 100 Thieves, kteří zatím s týmy z top čtyřky neztratili ani zápas. Pokud budeme počítat se situací, že obě organizace vyhrají sva dvé předchozí zápasy, bude to další klíčový souboj o čelo tabulky. Tým i s českým asistentem trenéra Freezem má momentálně jednobodový náskok, což je ideální příležitost pro TSM doskočit svého hlavního konkurenta.

Oblíbený tým v čele s trenérem Bjergsenem má tento víkend velmi přívětivý los – utká se s Golden Guardians a Counter Logic Gaming, tedy týmy, které okupují poslední dvě místa v tabulce. První jmenovaný tým ovšem do hry může vyslat novou posilu, jejich roster rozšířil totiž Licorice. Americký toplaner v minulosti působil například v Cloud9 a naposledy ve FlyQuest, ale po oboustranné dohodě se rozhodli kontrakt ukončit. Toho využili právě Golden Guardians, kteří jsou po celou dobu letošního ročníku jasně nejhorším týmem a naděje na play-off jsou mizivé. Zachránit je může jedině oblíbený „miracle run“ a série několika výher v řadě.
Naopak 100 Thieves během build-upu na šlágr kola čeká trošku těžší úkol. Také si sice zahrají i s posílenými Golden Guardians, ale ve druhém zápase víkendu mají Evil Geniuses. Ti momentálně mají druhou nejlepší sérii výher v řadě, utkání se jim podařilo dotáhnout do zdárného konce už pětkrát v řadě.

Lépe jsou na tom jenom právě 100 Thieves, kteří jsou na čísle 8. Evil Geniuses se v posledních dvou týdnech zajímavě rozehráli a ač to s nimi na začátku splitu vypadalo bledě, nyní se dotahují i na týmy jako Cloud9 a Team Liquid. Pokud udrží solidní formu, mohou ještě zásadně promluvit do konečné podoby tabulky a umístit se i v top čtyřce.

Akademie FlyQuest má šanci se ukázat

Ač už to chvíli vypadalo, že se situace s rosterama uklidnila, přihlásili se FlyQuest. Loňský účastník Worlds nezažívá dobrý ročník, jsou aktuálně na 8. místě a na sedmé Immortals ztrácí 7 bodů. Udržet osmé místo bude klíčové, protože je to poslední spot, který zajišťuje šanci dostat se do play-off. Spodek tabulky je totiž velmi vyrovnaný a poslední tři celky mají 9, 9 a 8 bodů. O cenné osmé místo proběhne ještě velký boj a FlyQuest se rozhodl pro drastickou změnu – do hry vyšle celou svoji akademii.

Pomůže sehraný tým? Je to možné, protože akademie FlyQuestu okupovala ve své lize druhé místo s rekordem 14-6. Roster předvádí zajímavé výkony, a právě oni můžou zlomit zbytek sezóny ve svůj prospěch. Jak už bylo zmíněno, FlyQuest definitivně opouští Licorice, zatímco ostatní hráči jsou stále pod kontraktem. Do akademie se alespoň na tento víkend podívají Josedeodo (jungle), Palafox (mid), Johnsun (ADC) a Dreams (support).

Na velké stage si premiéru užijí Nxi (jungle), Triple (mid) a Tomo (ADC). Topař Kumo a support Diamond se již v barvách FlyQuest v LCS ukázali. Čeká je ale skutečné vhození do vody, protože úvodní zápas sehrají s Cloud9. Zbývající dvě utkání mají s Immortals či Counter Logic Gaming, což bude klíčový duel pro udržení osmého místa.
 

Co sledovat:

  • Sobota 10. července, 04:00 – Dignitas vs. Team Liquid
  • Pondělí 12. července, 00:00 – 100 Thieves vs. TSM
  • Pondělí 12. července, 01:00 – Evil Geniuses vs. Cloud9
 

Zbývající zápasy 100 Thieves:

  • Sobota, 10. července, 02:00 – Golden Guardians vs. 100 Thieves
  • Neděle, 11. července, 01:00 – 100 Thieves vs. Evil Geniuses 

Zdroj úvodní fotografie: Twitter LCS Official
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.