League of Legends

1. kolo LEC: Češi předvedli kvalitní výkon, tabulku vedou Misfits

1. kolo LEC: Češi předvedli kvalitní výkon, tabulku vedou Misfits
14. 6. 2021
  |  

Máme za sebou první víkend nejvyšší evropské soutěže v League of Legends, LEC. Každý tým odehrál po třech zápasech a největšími překvapeními jsou momentálně týmy Astralis (skóre 2:1) a Misfits, kteří vedou tabulku se 3 vyhranými zápasy.

4 českým zástupcům se dařilo tak 50:50. Začněme u obhájců šampionského titulu z jarního splitu, MAD Lions. Lvi s českou dvojicí Marek “Humanoid” Brázda a Matyáš “Carzzy” Orság otevřeli letní split zápasem proti předchozím králům Evropy, G2 Esports.
 
První polovinu zápasu se hrálo celkem vyrovnaně na obou stranách a Humanoidův mid-lane Lucian v early game několikrát soupeře pozlobil, ale Capsova Syndra se závěrečným skóre 6/0/8 mluví za vše. Stejně tak našemu českému střelci Carzzymu vůbec nesedl Ezreal a naopak Rekkles na druhé straně byl bezchybnou late game pojistkou na Varusovi tak, jak ho známe.



Tento zápas potvrdil hned několik věcí. MAD Lions, kteří pár týdnů zpět podali solidní výkon na MSI 2021, rozhodně budou i v letním splitu patřit k TOP týmům LEC. Ještě větší prohlášení ale udělali touto hrou G2 Esports. Tým sestavený ze superhvězd jako Rekkles, Caps nebo Jankos na jaře naprosto zklamal tím, že si nezahrál ani finále ligy.
 
Po jarním splitu jsme se ptali, jestli je toto konec éry dominance G2. Vypadá to, že jsme dostali odpověď.  Samozřejmě máme za sebou teprve první 3 zápasy splitu a navíc G2 utržili prohru se Schalke 04, takže bezchybný výkon také nepředvedli.

Těžký start pro české duo na bot lince Excel Esports

MAD Lions upínají zrak na titul šampiona LEC i v letním splitu a neúčast na světovém mistrovství světa by byl kardinální neúspěch. Podstatně menší ambice má další tým se dvěma českými zástupci - Excel. České duo Patrik “Patrik” Jírů a Petr “Denyk” Haramach získalo ze 3 úvodních zápasů alespoň jednu výhru proti Schalke 04, nestačili naopak na jarní finalisty Rogue a překvapivě ani na Astralis, kteří v minulém splitu skončili v tabulce ještě níže a to na předposledním místě.
 

 
Každý tým čeká ještě samozřejmě celých 15 zápasů během sezóny a potom snad play-off, takže se kluci budou moct více sehrát a tentokrát si snad zahrát i vyřazovací souboje.
 
Denyk ukázal hned v úvodních třech zápasech, že se nebojí malého šampion poolu a předvedl nám svého support Nautiluse, Tahm Kenche i Alistaira. WIN se podařil až na strážci hlubin Nautilovi.

Překvapivý lídr tabulky

O největší překvapení se postarali Misfits, kteří zatím neprohráli ani jeden zápas. Na druhou stranu zatím neměli úplně těžké soupeře - porazili obměněnou sestavu Vitality, tragické SK Gaming i FNATIC, kteří hrají na top lince s novým francouzským talentem Adamem, který vyhrál 2. nejvyšší EU ligu, EU Masters.
 
Jsme hodně zvědaví, co přinese 2. týden LEC, protože nás čeká hned několik zajímavých utkání, ale hlavně v pátek uvidíme souboj všech 4 českých hráčů!
 
Zdroj úvodní fotky: lolesports.com
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.