League of Legends

Známe nejlepší čtyřku eLEAGUE Spring Cupu, překvapivě v ní chybí eSuba

Známe nejlepší čtyřku eLEAGUE Spring Cupu, překvapivě v ní chybí eSuba
10. 5. 2021
  |  

Vítězové svých skupin, Sinners a Czech Imports, si díky svým výkonům zajistili účast rovnou v semifinále. O zbývající dvě místa se museli utkat Marmas in Paris s eSubou a Progaming s Vikingekrig Esports.

Po dalším hracím víkendu Spring Cupu se opět zúžil počet týmů na polovinu. Ve druhé skupinové fázi se tentokrát utkaly 4 a 4 týmy systémem BO2, výsledné umístění mělo rozhodnout o nasazení do vyřazovací části. 

Vítězové svých skupin, Sinners a Czech Imports, si díky svým výkonům zajistili účast rovnou v semifinále. O zbývající dvě místa se museli utkat Marmas in Paris s eSubou a Progaming s Vikingekrig Esports. A právě zde se urodil možná nejvíce překvapující výsledek turnaje. Jeden z favoritů na celkovou výhru Spring Cupu, eSuba, nestačil ve čtvrtfinále na Marmas in Paris a prohrál výsledkem 0:3. Málokdo asi čekal, že tato pětice hráčů bez zastřešující organizace zvládne podobným způsobem „přejet“ svého známého soupeře.
Výsledek je překvapivější o fakt, že Marmas in Paris těsně předtím jen tak tak vylezli ze své skupiny. Svůj poslední zápas s Czech Imports totiž nezvládli, což je poslalo do vypjatého tiebreakeru s Inside Games, který již zvládli získat ve svůj prospěch. Nabuzení z toho výsledku si zřejmě přenesli i do čtvrtfinálové BO5 série a eSubě nedali šanci. Ve druhém čtvrtfinále na sebe narazila dvojice Progaming a Vikingekrig Esports, ze které vyšel druhý jmenovaný tým jako postupující vítězstvím 3:0.

Favoritem turnaje nadále jsou SINNERS, kteří po vypadnutí eSuby přišli pravěpodobně o svého největšího konkurenta. Ovšem vzhledem k zajímavým výkonům ostatních týmů se rozhodně nevyplatí nikoho podceňovat, protože jak už jsme se několikrát během turnaje přesvědčili, vyhrát může opravdu každý. Los určil, že účastník EU Masters o finálovou pozici utká s Vikingy. Další dvojici tvoří Czech Imports a překvapení turnaje Marmas in Paris.

Finálový den se uskuteční 15. května, kdy si vítěz turnaje odnese 100 tisíc. Jako již tradičně, všechna utkání včetně záznamu z minulých hracích dnů můžete sledovat na Twitch kanále eLEAGUE.

Program finále:

  • 14:00 | Czech Imports vs. Marmas in Paris
  • 17:00 | Sinners vs. Vikingekrig Esports
  • 20:00 | Finále 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.