League of Legends

Vítězem Spring Cupu se po perfektním finále stávají Czech Imports!

Vítězem Spring Cupu se po perfektním finále stávají Czech Imports!
17. 5. 2021
  |  

Tak to byl parádní finálový den! Zbývající čtyřka účastníků eLEAGUE Spring Cupu dokázala, že do poslední fáze turnaje nedošla náhodou. Vítězem se ovšem může stát pouze jediný tým, a tím jsou Czech Imports, kteří ve finále zdolali SINNERS 3:0.

Mezinárodní uskupení tak potvrdilo své velmi dobré výkony, které předvádělo po celou dobu turnaje. Týden předtím Czech Imports ovládli svou semifinálovou skupinu, kde si poradili s dalšími dvěma týmy z top čtyřky. V prvním semifinále dne se představili právě oni proti Marmas in Paris, týmu, který připravil jeden z největších upsetů turnaje, protože se jim podařilo vyřadit favorizovanou eSubu.

Další překvapení se ovšem nekonalo, ale poklonu jim musel smeknout i Random z Czech Imports. „Bylo to o dost těžší, než jsem očekával,“ přiznal v pozápasovém rozhovoru.
Právě Random se stal ústřední postavou finále a pokud bychom měli vybrat MVP turnaje, stal by se jím rozhodně on. Předvedl tři bezchybné výkony na Viktorovi, Ryzovi a Ziggsovi, což bylo nad síly SINNERS. Ti sice bojovali ze všech sil, ale ani jednu hru nedokázali získat ve svůj prospěch a právě kvůli Randomovi po většinu času tahali za kratší konec. Jednalo se tak o rychlé finále a perfektní “sweep”.
 
Kdo má ovšem raději vypjatější série až do pátého zápasu, nesměl chybět ve druhém semifinálovém utkání. Stříbrný tým turnaje předvedl s Vikingekrig Esports velmi vyrovnané zápasy, které nakonec dopadly tím nejtěsnějším rozdílem pro SINNERS.
 
Vypadnuvší semifinalisté si to spolu ještě rozdali o třetí místo a cenu 25 tisíc korun. Favorizovaní Vikingekrig Esports ovšem nestačili na Marmas in Paris a podobně jako před týdnem, tak i nyní připravili zajímavý upset. Tato parta se na Spring Cupu ukázala ve velmi dobrém světle a bude zajímavé sledovat, zda na své třetí místo dokáží navázat i v budoucnu.

  • Semifinále č. 1: Marmas in Paris - Czech Imports 1:3
  • Semifinále č. 2: Sinners - Vikingekrig Esports 3:2 
  • O třetí místo: Marmas in Paris - Vikingekrig Esports 2:1
  • Finále: Sinners - Czech Imports 0:3
 

Rozdělení prizepoolu:

  1. místo: Czech Imports - 100.000
  2. místo: SINNERS - 50.000
  3. místo: Marmas in Paris - 25.000
  4. místo: Vikingekrig Esports - 10.000
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.