CS:GO
Dota 2

Sazka eLEAGUE 2021: 2,3 milionu pro týmy, větší zapojení fanoušků i Sazka Fantasy CS:GO

Sazka eLEAGUE 2021: 2,3 milionu pro týmy, větší zapojení fanoušků i Sazka Fantasy CS:GO
3. 4. 2021
  |  

Obří prizepool, nejlepší domácí týmy, Fantasy i větší zapojení fanoušků. Co všechno se chystá se startem Sazka eLEAGUE 2021?

Druhý ročník Sazka eLEAGUE se blíží mílovými kroky a již dnes můžeme představit novinky, kterých se v letošním roce dočkají fanoušci i týmy. Čekají nás nejlepší hráči a nejlepší týmy na česko-slovenské scéně, dotace i obří prizepool 2,3 milionu korun, který ještě může růst díky fanouškům a jejich aktivitě. 

Druhý ročník Sazka eLEAGUE DOTA 2 a CS:GO, již organizuje Deník Sport a iSport.cz (mediální dům Czech News Center) ve spolupráci se společností Sazka, startuje o víkendu 17. a 18. dubna. Ambicí je navázat na úspěšný start projektu z minulého roku a daleko více vtáhnout fanoušky do hry.

„Sazka eLEAGUE je pro náš mediální dům strategický projekt, díky kterému jsme se rozhodli akcelerovat investice do dalšího rozvoje ekosystému pro stále rostoucí komunitu esportových hráčů a vytvořit tak prostředí, které umožní organizovat a zapojovat další tituly a soutěže. Dělá nám radost, že jsme tuto cestu započali právě s naším klíčovým partnerem, společností SAZKA,“ uvedl Juraj Felix, Co-CEO Czech News Center a CEO Mall.tv.

„Jsme rádi, že se ze Sazka eLEAGUE stává již po prvním roce úspěšný projekt a daří se nám s CNC naplnit naše společné předsevzetí, a to posouvat hranice profesionální ligy a pomáhat českému sportu v jeho nejmladší podobě,“  zmiňuje Jan Horyna, ředitel Sazka divize iGaming.

Za obhajobou triumfu v CS:GO vyběhnou v neděli 18. dubna SINNERS, kteří na úvod vyzvou Entropiq. V Dota 2 bude obhajoba na eSubě, která na podzim zvládla v 5 hrách udolat Hippomaniacs.

Účastníci v nejvyšších soutěžích CS:GO a Dota 2 budou finančně podpořeni částkou 1 200 000 korun, v kombinaci s prizepoolem se mezi šestnáct týmů rozdělí neuvěřitelných 2 300 000 korun!

Chceme být oporou pro všechny ligové týmy, a proto jsme se rozhodli zachovat dotace pokrývající režijní náklady týmů spojené s ligou. A to i v nynější situaci, kdy víme, že celý jarní split hráči odehrají online ze svých domovů.
Pavel Janega
Esports Manager v CNC
Sazka a další aktivity v projektu Sazka eLEAGUE:

Další novinkou je dlouho avizované Sazka Fantasy, které se rozšíří o hru CS:GO a fanoušci si tak do každého ligového kola budou moci zvolit pětici hráčů, kteří dle jejich uvážení zahrají nejlépe. Mezi hráče Fantasy se během celého splitu bude rozdělovat 100 000 korun:

 „Do druhého ročníku Sazka eLEAGUE jsme si dali společně s CNC za cíl vtáhnout diváky více do děje a tomu odpovídá i náš produktový vývoj. První větší novinku tohoto roku představíme již v prvním dubnovém týdnu, kdy rozšíříme naší dovednostní sportovní hru Sazka Fantasy (www.sazkafantasy.cz) o esport, konkrétně CS:GO. Diváci tak budou moci mezi sebou měřit své znalosti a skládat svoje sestavy už na první ligové kolo a soutěžit v každém splitu minimálně o 100 000 Kč,“  komentuje Product Manager Sazka Fantasy Viktor Pecha.

Další novinkou je esport hub Sazka Esport, kde budou moci fanoušky sledovat aktuální vývoj Sazka eLEAGUE (v první fázi pro CS:GO), profily hráčů a týmů,  na kterých najdou nejnovější články, nejbližší zápasy i statistiky ze Sazka eLEAGUE. Přehledně bude připraven také přehled zápasů, ať již odehraných s výsledky, tak následujících, které jejich oblíbené týmy čekají.

O Sazka eLEAGUE:

Profesionální struktura Sazka eLEAGUE, která vznikla v roce 2020 za oficiální podpory přímo od vydavatele her americké společnosti Valve, bude mediálně pokryta na webových stránkách sazkaeleague.cz a iSport.cz. Fanoušci zde najdou novinky, live streamy, sestřihy ze zápasů i rozhovory s hráči a dalšími aktéry. Liga si zajistila také podporu v dalších titulech Czech News Center (Sport, Blesk, E15, Reflex, ABC, Doupě.cz a další) a herních portálů Grunex.com či Hrej.cz.  
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.