CS:GO

Závěrečné play-off Sazka eLEAGUE klepe na dveře. Jak nedělní zápasy zamíchají pořadím?

Závěrečné play-off Sazka eLEAGUE klepe na dveře. Jak nedělní zápasy zamíchají pořadím?
3. 6. 2022
  |  

Preview 7. kola Sazka eLEAGUE CS:GO Split 1 2022 je tady. Ve hře o přímý postup do semifinále zůstávají 4 celky, dva na dálku bojují o útěch z baráže.

Už v neděli se rozběhne závěrečné 7. kolo jarního splitu Sazka eLEAGUE CS:GO. Bojuje se jak na frontě play-off, respektive semifinále. O matematice posledního kola Sazka eLEAGUE jsme informovali v samostatném článku.

 

Zápasy 7. kola Sazka eLEAGUE

13:30 | Entropiq Prague vs. eSuba

Tip redakce - 1:1

Pikantním soubojem mezi Entropiq Prague a eSuba začne nedělní program Sazka eLEAGUE. První jmenovaný celek pokračuje v testování Matěje "twist" Petráše v soupisce, v posledním zápase základní části Sazka eLEAGUE však už půjde Entropiq Prague pouze o prestiž a seeding. 

Situaci o postup do TOP 2 však eSuba nemá ve svých rukou a Dominik "blogg1s" Janita se svými spoluhráči budou muset kromě výhry také spoléhat na klopýtnutí konkurence.

16:00 | SINNERS vs. Inside Games

Tip redakce - 2:0

Česká jednička, tým SINNERS, přišel o Adama "NEOFRAG" Zouhara, který přestoupil do OG Esports. Přesto však budou SINNERS jasným favoritem zápasu s Inside Games bez ohledu na to, v jaké sestavě nastoupí. Velmi pravděpodobně to bude s Tomášem "tomkeejs" Tomkou, tedy trenérem čtyřnásobného vítěze Sazka eLEAGUE.

Inside Games už jsou jistým účastníkem baráže a velmi těžce se budou prosazovat proti velkému favoritovi. Poslední tým tabulky Sazka eLEAGUE navíc v zápasech s česko-slovenskými TOP týmy nezískává ani příliš kol. Dost možná bychom se mohli dočkat velmi rychlého průběhu.

18:15 | Dark Tigers vs. Dynamo Eclot

Tip redakce - 0:2
Ještě předtím, než kdokoliv naběhne v neděli na server, mají postup přímo do semifinále hráči Dynamo Eclot plně ve svých rukou. Výhra nad Dark Tigers, kteří se snaží vyskočit z barážových pater, znamená jistotu TOP 2 po základní části. Martin "Dytor" Handl předvádí stále nadstandardní výkony a patří mezi nejlepší 3 hráče ligy z hlediska K/D. Právě v tomto zápase by mohl být velkou oporou.

Dark Tigers dokázali remizovat s Cryptova v dohrávce 1. kola, čímž ještě udrželi naději na záchranu, respektive na to, že se vyhnou baráži. S postupem času se během splitu Dark Tigers projevují v čím dál lepším světle, na bodování to však ne vždy stačí. 

20:30 | ENTERPRISE vs. Cryptova

Tip redakce - 2:0
Dost možná v zápase mezi ENTERPRISE a Cryptova už nepůjde o nic, respektive jedině o seeding čtvrtfinále, potažmo následného semifinále. Přesto do zápasu budou vstupovat jako favorité hráči ENTERPRISE, kteří se s bulharským hráčem Deyvidem "hr4n" Benchevem ukazují ve velmi dobrém světle. 

Na druhé straně Cryptova bojovala ve velmi těsných zápasech, ze kterých však odešla často na prázdno, nebo remizovala (v případě souboje s Dark Tigers). Právě proto je také tým na hraně baráže, respektive play-off. Pozici má však tým výhodnou a osud ve svých rukou. Pokud by se stalo, že Dark Tigers porazí Dynamo Eclot, Cryptova musí bodovat. Oporou bude zejména Tomáš "Zyored" Cvaniga, který se v roli snipera/riflera našel.

 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.