CS:GO

Ve středu startuje třetí kolo Sazka eLEAGUE. Čekají nás tři duely a jedna dohrávka

Ve středu startuje třetí kolo Sazka eLEAGUE. Čekají nás tři duely a jedna dohrávka
6. 9. 2022
  |  

Ve středu 7. září odstartuje třetí kolo Sazka eLEAGUE, na jaké zápasy se mohou fanoušci těšit?

Třetí kolo Sazka eLEAGUE je již za rohem a my se tak můžeme podívat detailněji na jednotlivé zápasy. Ve středu nás čeká duel Dynama Eclot s Entropiq Prague, hned po nich vyzvou Dark Tigers tým Cryptova. Čtvrteční den odstartuje dohrávka prvního kola mezi ENTERPRISE a eSubou, kterou po skončení čeká další zápas, tentokrát proti Inside Games.

Dynamo Eclot vs. Entropiq Prague

Datum zápasu: 7.9.2022 16:30
Formát: BO2
Tip autora: 2:0

Dynamo Eclot po summer breaku rozhodně nezahálí a hrají vše, co se jen dá. Kromě Sazka eLEAGUE, ve které prohráli svůj úvodní duel s eSubou, naskočili do main stage MČR Tour Praha, kde se jim podařilo postoupit do playoff. Dále naskakují v contenders stage Elisa Invitational Fall 2022. Tam mají ve swiss stage skóre 2:2 a čeká je rozhodující duel o postup do další fáze. Také se účastní SteelSeries Nova Cupu, ve kterém se jim podařilo stejně jako na MČR Tour porazit TITANS. V dalším zápase je čekají Fnatic. V neposlední řadě se účastní ESEA Advanced, kde narazí na český celek Cryptova.

Entropiq Prague jsou stále ve fázi sehrávání. Po návratu AJTTA a příchodu xicoze mohou představovat větší hrozbu pro české týmy. Na MČR Tour sice vypadli v play-in fázi, potrápili však v decideru silné Bad News Eagles, které málem připravili o jednu mapu. Kromě těchto dvou tuzemských turnajů se pražská sestava Entropiqu účastní také ESEA Advanced, kde se jim bohužel příliš nedaří a jejich momentální skóre je 2:4.

Favoritem tohoto zápasu je tak Dynamo Eclot, které má v poslední době velmi stabilní formu. Entropiq Prague ale určitě nedají svou kůži levně a zkusí se poprat o nějaké body.

Dark Tigers vs. Cryptova

Detail zápasu: Dark Tigers vs. Cryptova
Datum zápasu: 7.9.2022 19:00
Formát: BO2
Tip autora: 0:2

Dark Tigers ani po změnách v týmu nedokáží držet tempo s tuzemskou špičkou a hrají spíše druhé housle. V zápase outsiderů ligy remizovali s Inside Games, na MČR Tour se jim nepodařilo probojovat ani do uzavřené kvalifikace a v ESEA Advanced mají skóre 3:4. Pokud se chtějí probojovat aspoň do playoff, musel by tým okolo matadora Henkkyho předvést velké zlepšení formy.

Cryptově se vydařila změna v sestavě a následný přesun Zyoreda na pozici riflera přináší výsledky. Právě on je momentálně hlavním tahounem celého týmu, který zaznamenává sympatické výkony. V Sazka eLEAGUE se jim povedlo zdolat Dark Tigers a obrat o body Entropiq Prague (kde však nebyli daleko od zisku všech tří bodů). Na MČR Tour se probojovali do play-in fáze, kde však vypadli v těžké skupině po prohrách 5:16 se SINNERS a 1:2 s Dynamem Eclot. Ostravská organizace zároveň naskakuje v ESEA Advanced, kde mají skóre 4:2 a jejich sedmý duel proběhne už dnes. Jak již bylo výše zmíněno, utkají se s DNE.

V momentální formě obou týmů se očekává, že v zápase bude dominovat Cryptova, která by si měla dojít pro hladké vítězství. Podaří se Dark Tigers překvapit z role outsidera a obrat svého soupeře o body?

ENTERPRISE vs. eSuba

Detail zápasu: ENTERPRISE vs. eSuba
Datum zápasu: 8.9.2022 16:30
Formát: BO2
Tip autora: 2:0

ENTERPRISE hrají momentálně ve skvělé formě. Jejich hra je postavena hlavně o kolo hvězdného AWP a IGL hráče, bulharského h4rna, který v poslední době podává neskutečné výkony.  V týmu podává stabilní výkony také nováček system, který za svými spoluhráči rozhodně nezahálí. Kromě vítězství nad Entropiq Prague v Sazka eLEAGUE, se této organizaci povedlo po výhře nad Bad News Eagles postoupit do playoff MČR Tour Praha z prvního místa ve skupině. Daleko se také dostali v CCT Central Europe, kde po zvládnuté swiss stage vypadli až ve čtvrtfinále, kde nestačili na tým Falcons.

Proti nim se představí všem známá česká organizace eSuba. Modrá krev má ve svých řadách také kvalitního snipera blogg1se, který bude chtít ukázat, že není o nic horším hráčem než již zmíněný h4rn. eSuba se stejně jako většina týmů z ligy představila na MČR Tour Praha, kde však nepostoupila z uzavřené kvalifikace a na Main Event se tak nepodívala. V Sazka eLEAGUE se jim však podařilo porazit Dynamo Eclot a tak se dá pouze spekulovat, co můžeme od tohoto týmu očekávat. 

Předpokládá se vyrovnaný souboj, na jehož konci by se měli radovat hráči ENTERPRISE. Remíza by však v tomto zápase nemusela být velkým překvapením.

Inside Games vs. eSuba

Detail zápasu: Inside Games vs. eSuba
Datum zápasu: 8.9.2022 19:00
Formát: BO2
Tip autora: 0:2

Inside Games si po přestavbě týmu trochu polepšili. V lize již nejsou takovými otloukánky jako minulý split a hned to dokázali v prvním kole, kde sahali po vítězství na Dark Tigers. Oproti Dark Tigers také postoupili alespoň do uzavřené kvalifikace na MČR Tour Praha, kde však záhy vypadli. I přes zlepšení však tento tým nepatří k větším hrozbám pro přední české celky.

Oproti prvnímu svému utkání, naskočí eSuba proti Inside Games v roli favorita. Modrá krev by i přes zlepšení svého soupeře neměla mít větší problémy a dá se tak očekávat rychlý průběh a výhra eSuby 0:2.

Poslední zápas třetího kola, duel mezi ENTERPRISE a SINNERS, je přeložen na 14. září.

Všechny zápasy třetího kola budete moci sledovat živě na našich sociálních sítích a twitch kanále eLEAGUEcz.

 


Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.