CS:GO

Focus na Sampi: Nakonec bez Dev7la, tedy bez primárního AWP hráče, kinzo jako IGL

Focus na Sampi: Nakonec bez Dev7la, tedy bez primárního AWP hráče, kinzo jako IGL
12. 4. 2021
  |  

Dotáhne dvaadvacetiletý IGL Marek "kinzo" Bílek tým Sampi k trofeji? Těžká zkouška pro organizaci profesionálního fotbalisty Jakuba Jankta. Co očekávat na co se se startem Sazka eLEAGUE zaměřit?

Ještě před pár týdny to vypadalo, že v sestavě bude duo legend z éry eXtatus, Dev7l byl však posazen na lavičku a tým je bez primárního snipera. Variabilita tedy nezná mezí a tým bude muset tento "deficit" nahnat jinde.

Nakonec bez Dev7la

Vypadalo to na velkolepý comeback. Patrik "Dev7l" Stuchlík i Richard "queztone" Strnátko, dva bývalý hráči legendární sestavy eXtatus se chystali na svůj návrat a dokonce v této sestavě a kompozici začali i sezónu. Před pár týdny se ovšem organizace rozhodla posadit pro údajné osobní úvody prvního jmenovaného na lavičku a místo něj povolala opět do akce Martina "beryP" Beránka.

Není Dev7l, není primární sniper

Výměna Dev7l - beryP však neznamenala jen "obyčejný" zásah do sestavy týmu, který je pod drobnohledem a bude počítat pouze pódiové umístění. Hra Sampi pod vedení lídra kinza se musela od základu změnit. V týmu po výměně totiž začal chybět primární AWP hráč a byť je zbytek hráčů dostatečně zkušený na to, aby tuto roli dočasně vykryl. Nejde o dlouhodobé řešení, zde budou muset Sampi hledat na některých mapách jiné cestičky, jak si bez primární a velezkušeného AWP hráče pomoci. A byť beryP v posledních hrách brával AWP do svých rukou, zda to bude stačit na ostatní je otázka.

kinzo jako IGL

S kinzem jako in-game-leaderem se pustili Sampi do roku 2020. Zkušený hráč prošel mnoha českými organizacemi jako Gravity, BRUTE a s většinou svých spoluhráči si dokonce bok po boku zahrál. O to příjemnější role pro něj by to měla být. V podobné roli ale stojí dalších 5 hráčů z konkurenčních týmů a souboj mozků co do účinné strategie bude jedním ze stěžejních prvků (ne)úspěchu.

Za zády má kinzo navíc F1du, dalšího zkušeného hráče, který se před letošní sezónou pustil do role trenéra. Zkušenosti z trénováním mu však, oproti jiným, chybí.
 
Sestava Sampi

Úvodní duel Sazka eLEAGUE 2021 odehrají Sampi v neděli 18. dubna od 17:00 proti výběru eSuby. Zápas je možné sledovat na zápasové kartě Sazka Esport nebo twitch.tv/eleaguecz.
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.