CS:GO

Focus na eSubu: Snaha o prolomení prokletí druhých míst i větší tlak ostatních týmů

Focus na eSubu: Snaha o prolomení prokletí druhých míst i větší tlak ostatních týmů
13. 4. 2021
  |  

Dlouhodobě se eSubě nedaří prolomit prokletí a obsadit prvenství na CS:GO scéně. Letos nemusí ani platit pověst "věčně druhých", neboť několik dalších týmů se snaží vyšvihnout vzhůru a na eSubu tak v její pozici vytváří tlak. Na co dalšího se zaměřit v Sazka eLEAGUE?

Změny, změny, změny. Ani eSubě se nevyhnuli před nadcházející sezónou. Tým opustil in-game-leader the eLiVe a Levi, kteří zamířili do ENTERPRISE, naopak v týmu eSuba se představí nový lídra jaro i navrátilec twist.

Role jara a vliv na tým

Prošel několika domácími týmy a organizacemi, Peter "jaro" Rauch navíc vedl eXtatus v roce 2019, kdy se týmu povedlo senzačně z role outsiderů ovládnout MČR. To byl rok, ve kterém právě slovenský trenér benq1 cítil na zisk triumfu z MČR největší příležitost.

Sniper Blogg1s na začátku roku pozitivně kvitoval změnu v roli IGL, která jemu na pozici AWP dává větší možnosti a flexibilitu jeho role. Tedy není až tolik vázaný na danou týmovou hru, kterou the eLiVe aplikoval a volnost může nyní splácet svým výkonem.

Právě další slovenský IGL v eSubě by mohl být tím, který pomůže k tíženému výkonu. Tomu poslednímu se nepovedlo s týmem triumfovat v 1. COOL Lize, kdy tým vedl již 2:0 v BO5 sérii nad SINNERS a byl blízko velkému triumfu.

Navrátilec twist

Není tomu tak dávno, co Matěje "twist" Petráše sledovali diváci v dresu eSuby. On sám pak zvolil cestu do Gunrunners, kde získal bronz v úvodním splitu Sazka eLEAGUE a následně do ENTERPRISE, se kterými došel až ke 2. místu v podzimním splitu.

Jeho návrat může být dalším stavebním kamenem sestavy v cestě za možným triumfem.

Boj o pódium bude těžší a těžší

Dříve se jen těžce hledal soupeř, který by eSubu předčil v některých dlouhodobých soutěžích a turnajích (vyjma SINNERS a ENTERPRISE v dílčím splitu) a minimálně druhé místo se vždy tvářilo jako "povinnost". eSuba brala stříbro z eLEAGUE i COOL Ligy, dokonce i z MSR 2020.

S nástupem a zlepšujícími se výkony týmů jako Entropiq, ENTERPRISE a dalších může však být boj o pódium stále těžší, a pro diváky atraktivnější.

Sestava eSuby
Úvodní zápas Sazka eLEAGUE Splitu 1 2021 odehrají hráči pod vedením Tomáše "benq1" Masaryka v neděli 18. dubna od 17:00. Soupeřem eSuby bude celek Sampi, který taktéž před sezónou zajímavě posílil a netají se velkými ambicemi. 

Zdroj úvodní fotografie: esuba.eu
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.