CS:GO

Focus na ENTERPRISE: Stará parta je zpátky, the eLiVe toužící pro triumfu a velký talent manguss

Focus na ENTERPRISE: Stará parta je zpátky, the eLiVe toužící pro triumfu a velký talent manguss
11. 4. 2021
  |  

Erik "the eLiVe" Sith vyměňuje dres eSuby za ENTERPRISE, přivádí i Lukáše "Levi" Bouřu a dává společně s forsyym a LucasP dohromady starou partu, která před pár lety reprezentovala UNIVERSE. Jak to bude fungovat v roce 2021?

Parta z UNIVERSE se opět spojuje

Před pár lety z týmu UNIVERSE šel strach a obava, dal možnost ukázat scéně hráče jako Levi, eLiVe, forsyy, NEOFRAG a další, kteří se předváděli ve velmi dobrém světle a bavili fanoušky na tuzemské scéně. Pak většina hráčů šla svojí cestou, někteří se po částech spojili, jiní zase volili úplně jiné esportové cesty.

Teď se však čtveřice hráčů opět spojuje, nabízela by se otázka, zda nespojit celou sestavu, na což jsme se v předsezónním rozhovoru ptali i Lukáše "Levi" Bouři. Odpověď je více méně snadná, spousta hráčů již své angažmá mají, například NEOFRAG, a hlavně všichni v týmu velebí a chválí Roberta "manguss" Kaspera, který je v tuto chvíli 5. členem party a byl číslem 1 na seznamu hráčů ve výběru.

Složitost námluv a skládání sestavy popisoval Levi v rozhovoru pro Sazka Esport, který publikujeme v průběhu týdne.

Erik "the eLiVe" Sith toužící po úspěchu

Před lety jej zkoušeli do eXtatus, následně Gunrunners, na jeho rozvoji se podílel i KETUBOR, ovšem když měl podepsat na začátku roku 2020 se SINNERS, cuknul a přestoupil do eSuby.

Talentovaný a zároveň velmi zkušení IGL Erik "the eLiVe" Sith se snažil dotáhnout eSubu k triumfu, ale více méně celý rok narážel na zeď v podání SINNERS. Velmi blízko byl ve finále COOL Ligy i MSR, ovšem ani jednou z toho zlato nebylo. Nyní je čas na pokoření sebe sama a sám IGL ENTERPRISE si to velmi dobře uvědomuje.

Velký talent manguss

Ve velkém stínu se Robert "manguss" Kaspera potácel domácí scénou, v loňském roce hrál za RAMS nebo Dark Tigers. Potenciál v něm viděli i ostatní, ale až ENTERPRISE jej zvolili do svého týmu a dali mu prostor na eskalaci jeho schopností. A nemohou si tuto volbu vynachválit.

Jak LucasP, tak Levi jej v rozhovorech chválili superlativy a dokonce přirovnávali k NEOFRAGovi jeho stylem hry i přístupem. Jestli je toto ta poslední skládačka do sestavy, která má vynést ENTERPRISE úspěch, nyní je ten čas.

Všechny příběhy spojuje jedna věc. Snaha překonat druhé místo z podzimního splitu Sazka eLEAGUE a pokusit se pokořit SINNERS. Velká výzva pro tým s velkými ambicemi. Úvodní zápas jako v posledních dvou splitech odehrají ENTERPRISE opět proti BRUTE, půjde o úvodní zápas celého ročníku.

Sestava ENTERPRISE
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.