CS:GO

Focus na eEriness: Čím dokáže replay a jeho parta přelstít své soupeře?

Focus na eEriness: Čím dokáže replay a jeho parta přelstít své soupeře?
8. 4. 2021
  |  

Těžká role outsidera Sazka eLEAGUE. Ani v letošním roce neočekávají fanoušci a experti mohutný vzestup eEriness, kteří se sice sympaticky kvalifikují na nejlepší domácí turnaje jako MČR nebo turnajové sérii od PLAYzone, v poslední době z toho však medailové umístění nepřicházejí. Co očekávat nebo na co se zaměřit při sledování eEriness?

V loňské sezóně se eEriness zachránili na poslední chvíli, když uspěli v baráži. Letos, při našlapané konkurenci, budou mít hlavní cíl jasný- vyhnout se jí a nedopustit případný pád. V úvodním zápase 2. sezóny Sazka eLEAGUE vyzve in-game-leader replay se svými spoluhráči tým Cryptova, jeden z celků, který je zatím pasován do podobné pozice jako tradiční tuzemská organizace. Vítěz zápasu si teoreticky může velmi slibně říct přímo o šanci bojovat o čtvrtfinále.

Změna na poslední chvíli

Původně měl být v sestav Samuel "OxidE" Krajčík, o čemž jsme formou článku také informovali. Během pár týdnů bylo však všechno jinak a barvy eEriness nakonec obleče jiný, neméně kvalitní, hráč Jurij "Fizarezi" Andrijčuk. Očekávaný rychlý impuls však tato změna nepřinesla a tým pod vedením Pavla "replay" Vaňka v 1. COOL Lize nestačil na DEFEATERS (1:2) a Dark Tigers (0:2). Změna na poslední chvíli neznačí nic dobrého, pokud se s tím ale dokáží v eEriness vypořádat, jenom dobře pro ně.
Sestava eEriness

Držák Zajda jde do 3. sezóny

Naposledy oblékal David "Zajda" Zajíček jiný dres, než ten eEriness, v roce 2019. Od MČR v témže roce se stal plnohodnotným hráčem a členem organizace eEriness. Byť s drobnými pauzami, v týmu působí do současnosti. Jeho přehled ve hře dokáže pomoci držet naděje jeho týmu a díky soudržnosti se jeho jména přibližuje těm, kteří v eEriness vydrželi také značnou část své kariéry, jak například Roman "blade" Pilný.

Outsider, co může jen překvapit

A to by mohla být opět ta pozice, která pomůže hrát eEriness v pohodě, mezitím, co jejich soupeři "musí" vyhrávat. Role, kterou si zažili téměř vždy může být prospěšnou pro hraní v klidu a pohodě. Pro zábavu. To je na tom to nejlepší. Hraní bez tlaku, šance "pouze" překvapit a stabilita jádra kádru mohou být stavebními kameny, na kterých eEriness mohou postavit základy dlouhodobé ligy.

Očekávání a tipy před splitem:

Storm, komentátor Sazka eLEAGUE:

"eEriness MARVO se určitě budou řadit mezi týmy, které v eLEAGUE mohou spíše překvapit. Tento fakt ale určitě může být jejich výhodou. Sestava, ve které v nedávné době nahradil hráče "OxidE" staronová tvář Fizarezi, má zajímavý mix zkušeností a dravosti, ale právě i díky změnám na poslední chvili je otázkou, zda hráči dokáží dohnat alfu a omegu kompetitivního hraní - sehranost a efektivní komunikaci. "
 
Lelek, komentátor Sazka eLEAGUE:

"eEriness - tým který je na naší scéně stálicí, ale bohužel se po celou dobu řadí spíše ke spodním příčkám tabulky jednotlivých lig. I v letošní sezóně je řadím na chvost tabulky, přesto že by nás hned v úvodním zápasu proti CRYPTOVA mohli překvapit vítezstvím nebo remízou. Celkově očekávám 8. místo."

 Wango, redaktor webu Sazka Esport:

"eEriness jdou tradičně do soutěže jako jeden z outsiderů. Divil bych se, kdyby tomu nyní bylo jinak tentokrát. Pokud o víkendu porazí nebo remizují s Cryptova, budeme v podání eEriness možná vidět boj o 6. místo (ale to platí i o jejich soupeři). Aktuálně bych je tipoval na 7. pozici s tím, že příslušnost v lize posléze uhájí."

První zápas se zmíněným týmem Cryptova odehrají eEriness od 19:00 na twitch.tv/eleaguecz.

Zdroj úvodní fotky: web eEriness
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.