CS:GO

Focus na BRUTE: KWERTZZ v jiné roli, talentovaný IGL a snaha nepropadnout

Focus na BRUTE: KWERTZZ v jiné roli, talentovaný IGL a snaha nepropadnout
8. 4. 2021
  |  

Nelehká úloha čeká na celek vedený slovenský trenérem Stanislavem "carnyL" Juhásem při startu Sazka eLEAGUE. Sestavě se těsně před oficiálním oznámením nepodařilo udržet slot v ESEA Advanced. Teď startuje další těžká mise, zopakovat play-off a minimálně 4. místo z minulého splitu.

Turbulentní rok má za sebou management i hráči, kteří BRUTE prošli. Nyní to vypadá, že si sestava srovnala mířidla a nyní se s hlavním záměrem postoupit do play-off a obhájit pozici rozbíhá do sezóny 2021 v Sazka eLEAGUE.

Hvězdný KWERTZZ v roli AWP

Headshot machine minulého splitu Sazka eLEAGUE. Nejvyšší % úspěšnost přesných zásahů a také pozice hvězdy týmu. Simon "KWERTZZ" Horák se dokázala s touto rolí poprat a na venek působil vyrovnaně. Dotáhl to posléze spolu s dalšími hráči v BRUTE ke 4. místu. Poté však přišla obměna, společně s ním zůstal v týmu pouze Ondřej "Crazyy" Švec. Pro KWERTZZe se navíc bude nejspíš muset změnit role. Aktuálně totiž v sestavě BRUTE není hráč, který by dokázal vzít AWP a obstojně s ním držet tým nad vodou. Nabízí se však debata, zda firepower Simona nebude BRUTE chybět v jiných situacích. To však musí zodpovědět jednak trenér a taky samotné výkony. Navázat však na předchozího snipera zur1se bude velmi těžké.

S talentovaným IGL do akce

O Adejisovi mnoho vědět není, o to více pracovitější ve skrytu mediálních reflektorů je. Sám sociální sítě nepoužívá a jak rád říká: "Jsem tu od toho abych hrál Counter-Strike." A to bude potřeba. Slovák Andrej "Adejis" Kameništiak prošel zajímavou obměnou, jednak po stránce role, kdy se postupně z AWP, Entry posouval do role IGL, kde se našel. Stejně tak se posunul ze zahraniční zkušenosti, přes DEEEATERS až do BRUTE, kde chce naplnit očekávání a talent, který v sobě letošní maturant má.

Další týmy jako tlak na "A" tým

Pokud alespoň trochu sledujete sociální sítě BRUTE, jistě vám neunikla informace o to, že tuzemská organizace vyběhne do soutěží v roce 2021 hned s několika CS:GO týmy. Oficiální "A" tým je ten, který vyběhne do Sazka eLEAGUE. BRUTE Evo naopak čeká 2. Cool Liga a další soutěže, stejně tak se na oba celky tlačí talentovaní a mladí Juniors. "Pyramida" týmů má zřejmě za cíl výchovu talentovaných CS:GO hráčů a zároveň potenciálně mít reakci na možnost, že by někteří z hráčů "A" týmu nemohli zasáhnout do nějakého zápasu.

Očekávání a tipy před splitem:

Wango, redaktor webu Sazka Esport:

"6. místo po základní části a pak děj se vůle boží, neb v play-off se může stát cokoliv. To je můj tip na umístění. Kluci z BRUTE to budou mít extrémně těžké. Začínají s ENTERPRISE, které sice v prvním kole minulého splitu porazili, ale tentokrát to bude jiná pohádka. Druhé kolo znamená zápas s Cryptova a pokud by si z tohoto dvojzápasu neodnesli nějaké body, nebude to ideální."

Týmy BRUTE a ENTERPRISE spolu sehrají již po třetí ze tří případů úvodní zápas splitu Sazka eLEAGUE. Start je naplánován na neděli 18. dubna od 13:00.
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.