CS:GO

Semifinále Sazka eLEAGUE: SINNERS otočili vývoj zápasu s Entropiq Prague. Decider už v jasné režii

Semifinále Sazka eLEAGUE: SINNERS otočili vývoj zápasu s Entropiq Prague. Decider už v jasné režii
18. 6. 2022
  |  

Entropiq Prague nastoupili na SINNERS ve velkém stylu a dokázali první mapu ovládnout. Následně se však české jednička rozehrála do pohody, která se dala těžce zastavit. SINNERS tak po vítězství 2:1 míří za 5. triumfem v Sazka eLEAGUE.

SINNERS vs. Entropiq Prague

Výsledek - 2:1
  • de_mirage 13:16 (7:8) - (EIQ PICK)
  • de_overpass 16:10 (6:9) - (SINNERS pick)
  • de_vertigo 16:2 (13:2)

Průběh:
SINNERS startující na mapě de_mirage za CT stranu získali velmi zajímavým způsobem start zápasu, když ve 3 ze 4 rok, která vyhráli, dokázali zneškodnit položenou bombu. Entropiq Prague však dokázali posléze srovnat průběh první půle na 4:4 a dostali českou jedničku pod tlak. 

Rozjetí SINNERS však odmítali dopustit zaváhání a dalšími 3 koly opět získali vedení. Pak však pokračovala přetahovaná, kterou na straně Entropiq Prague táhlo zejména duo MoriiSko & HONES. To dopomohlo vítězství v první půli za stavu 8:7. 

Start po výměně stran zase vyšel lépe SINNERS, kteří získali rychle dvě kola a tím i vedení. Zářil zejména Max "SHOCK" Kvapil, který se nekompromisně blížil 20 killům na mapě. Těch i dosáhl, avšak zahrozit dokázali i symapticky hrající Entropiq Prague, jenž snížili na 10:11 a ve 22. kole dostali unikátní šanci na srovnání. 

Entropiq Prague skutečně dokázali srovnat a navíc se i dostat do vedení. To však vydrželo pouhé kolo a bylo srovnáno (12:12). Následně se třikrát v řadě nedokázali dostat na side, ani eliminovat soupeře a Entropiq prague díky tomu seděli na 15. bodě, v té chvíli se killy velmi dobře prosazoval také j1NZO (22). První map point sice SINNERS odvrátili, na druhý už nestačili a Entropiq Prague šli do vedení po výsledku 16:13.
Josef "MoriiSko" Maurenc si svoji formu z první mapy přenesl i na mapu druhou, když dokázal společně se svými spoluhráči odrážet útoky SINNERS na jejich vlastním picku, kterým byl Overpass. Dosavadní české jednička sice začala lépe, když vyhrála pistol round, pak však o 3 kola přišla. Na dvě další opět reagovali Entropiq Prague vyšším počtem a vedení se posouvalo na jejich stranu.

Naději se pro SINNERS snažil držet David "forsyy" Bílý, ani to však nestačilo. Když už se totiž česká jednička nadechovala k obratu, zavelelo opět duo MoriiSko & HONES, které si připsalo úspěšnou situaci 2v3 a tím i 8. bod (8:4). Vedení 9:4 a hra proti force buy dávala Entropiq Prague velkou naději, až do chvíle než ZEDKO a SHOCK v tandemu ovládli B plant a zajistili 5. bod. SINNERS si pohlídali i následující situaci a snížili na 6:9.

Nástup do druhé poloviny mapy de_overpass vyšel SINNERS dokonale. Na 5 vyhraných kol v řadě dokázali Entropiq Prague reagovat. Následoval však opět bod pro SINNERS a tedy i vedení 13:10. Zaváhání už nepřišlo a po výsledku 16:10 bylo srovnáno.

SHOCK, beastik a ZEDKO. Trio hráčů, které se v rámci první poloviny mapy Vertigo, jenž měla sérii rozhodnout, rozjelo ke skvělým výkonům, táhlo SINNERS za jasným vítězstvím. Postupně náskok SINNERS rostl až ke stavu 13:2 a tedy jasné dominanci.

Rozjetá mašina už nezastovala a jasně mířila za vítězstvím. To přišlo po 18. kole za stavu 16:2. Do finále Sazka eLEAGUE tak míří SINNERS, už po páté.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.