CS:GO

Semifinále Sazka eLEAGUE: O další comeback se postarali ENTERPRISE. DNE čeká souboj o bronz

Semifinále Sazka eLEAGUE: O další comeback se postarali ENTERPRISE. DNE čeká souboj o bronz
19. 6. 2022
  |  

Dlouhé semifinále mezi ENTERPRISE a Dynamo Eclot přineslo konec až po 3. mapě. Na ní uspěl první jmenovaný celek, který tak dokonal velkolepý obrat.

ENTERPRISE vs. Dynamo Eclot

Výsledek - 1:1
  • de_overpass 14:16 (4:11) - (EP pick)
  • de_inferno 16:14 (9:6) (DNE pick)
  • de_ancient 16:12 (12:3)

Průběh:
Z velmi dobrého týmového výkonu Dynamo Eclot od prvních kol mapy Overpass vyčnívali zejména Vít "nbqq" Pohlot a Lukáš "capseN" Koláčný, kteří dokázali v úvodních kolech držet průběr více než 1 killu na kolo. DNE začali dvěma body v řadě, ENTERPRISE reagovali jedním kolem navíc. Pak všal přebral iniciativu opět bránící celek, kterému k vedení 7:3 přispěl 3K také Valencio v kombinaci s 2K od Dytora.

ENTERPRISE už se nedokázali zvednout a prohrávali v polovině už 4:11. Pak však přišla velkolepá jízda za comebackem. Do velmi dobré formy se rozehrál Blytz, který táhl EP ve druhé půli. ENTERPRISE byli blízko srovnání, Dynamo Eclot však v tu chvíli opět odskočilo na rozdíl dvou kol.

Přetahovaná pokračovala nadále a po 26 kolech se diváci i hráči dočkali srovnání. Ani po dalších dvou kolech jeden z týmů neměl map point, a tak oba celky vstupovaly ruku v ruce do závěrečných chvil první mapy. K1-FiDa, který byl do 29 kola takřka neviditelný, si dokázal připsat clutch 1v3 a zajistil 15. bod Dynamo Eclot. Tým už si vítězství nenechal utéct a zvítězil 16:14.

Vyrovnanost obou celků se podepsala také na průběhu druhé mapy (de_inferno). Lepší start sice měli hráči ENTERPRISE, kteří za CT stranu urvali 5 kol z úvodních 7, ale pak se do hry vrátili i Dynamo Eclot, kteří se dostali díky 4 kolům v řadě do vedení. Následně však úřadovali ENTERPRISE a se sérií 4 kol ovládli první půli 9:6.

Dynamo Eclot ve druhé půli tropili proti force buy chybu za chybou. V jednom případě to znamenalo sérií 3 kol, kterými ENTERPRISE odskočili, v druhém případě to znamenalo dokonce map point. Vyrovnaná show dospěla opět až do 30. kola, ve kterém uspěli ENTERPRISE a srovnali krok na 1:1.

Poslední mapa (de_ancient) přisoudila start ENTERPRISE za CT stranu. Bránící celek dokázal dominovat úvodním kolům a postupně navyšoval vedení. Zásluhu na tom měl zejména bulharský hráč h4rn, Blytz a stinx. Trio hráčů dokázalo několikrát otočit rozběhnuté kolo, případně retaknout side. 

Poprvé ENTERPRISE kapitulovali až v 11. kole, když Dynamo Eclot snížilo. Rozdíl obou celků byl však markantní. Závěr také o trošku lépe sedl ENTERPRISE, kteří nakonec dokráčeli i pro 12. bod díky ninja defuse od stinxe.

Na vyhraný pistol round však nedokázali ENTERPRISE navázat a následovala dlouhá šňůra kol, která mířila pro Dynamo Eclot. Číslo se zastavilo na počtu 7, v dalším kole totiž dokázal h4rn zneškodnit 4 soupeře a zajistil tak 14. bod. Dynamo Eclot ještě průběh zdramatizovalo, ale konečnou tečkou byl mangusův spraydown na 2 soupeře. 16:12 a postup ENTERPRISE.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.