CS:GO

Sazka eLEAGUE S1 2021: Vítězové a poražení základní skupiny

Sazka eLEAGUE S1 2021: Vítězové a poražení základní skupiny
9. 6. 2021
  |  

V neděli skončila základní část prvního splitu Sazka eLEAGUE v roce 2021. Příběhů a nečekaných výsledků přinesla celá skupina spoustu, kdo je vítězem a kdo poraženým?

Dohrála se základní skupina a už za týden nás čekají play-off souboje o titul šampiona jarní části sezóny Sazka eLEAGUE 2021. Pojďme se ale společně podívat na vítěze a poražené uplynulých 2 měsíců.

Vítězové:

Sampi

Není o čem. Tým Sampi se po rozpačitém začátku a hledání optimálního rozložení sil na samotném serveru zvedl k dobrým výkonům, který eskaloval v posledním kole, kdy stále šlo o přímý postup do semifinále. Čím víc dostával zkušený hráč Richard "queztone" Strnátko své spoluhráče pod kontrolu, tím lepší výkony se dařilo Sampi předvádět. Nejlépe pak ze sestavy vynikal navrátilec Martin "beryP" Beránek, když základní část končil s K/D 1.16. V semifinále narazí Sampi na lepšího z duelu Entropiq Prague / BRUTE.

SINNERS

Favorizovaný celek a domácí jednička "splnila" to, co se od ní čekalo, možná lehce navíc je série bez prohrané mapy, byť několikrát k tomu byl Sebastian "beastik" Daňo se svými spoluhráči velmi blízko. Především v zápase s Entropiq Prague, kdy chyběly sekundy od prohry nebo v duelech s eSubou a ENTEPRISE, ve kterých museli mapu SINNERS otáčet. Celkově se fantastickými výkony prezentoval Tomáš "oskar" Šťastný, který útočil na hranici K/D 2.00.

Obecně však bylo splněno to, co se čekalo.

BRUTE

To, že organizace BRUTE skončí na jednom z posledních postupových míst se tak trochu očekávalo. Zisk 9 bodů, obrání favorizovaných Entropiq a Sampi o mapu bylo však milým překvapením, které zajistilo, že BRUTE měli všechno v závěru ve svých rukou. Navíc splnili také povinnost, když porazili 2:0 jak Cryptovu, tak eEriness.

Hlavu jsme si lámali také nad Kristiánem "heikkoL"Garberou, který sice s eEriness skončil bez jediné vyhrané mapy. Výkony čtyřiadvacetiletého snipera si však výrazně řekli o lepší angažmá na domácí scéně.

Poražení:

eSuba

Tradiční domácí organizace eSuba musela před letošním ročníkem po odchodu the eLiVa a Leviho rychle lepit sestavu, což se ve výsledku ukázalo jako největší problém. Mezitím co ostatní týmy posilovaly, eSuba se snažila s tím co měla uhrát maximum. Tím, že si zajistila postup do play-off byl cíl splněn, nicméně výkony a strachování se o možnost baráže v posledním kole není něco, na co bychom byli u tohoto týmu zvyklí.

Play-off je ale jiná soutěž a všechno začíná od nuly, tudíž je možné, že uvidíme jízdu ze spodu až navrchol. Dominik "blogg1s" Janita se svými spoluhráči musí však načasovat formu do puntíku přesně.

eEriness

Toto byl velký propadák. Sedm BO2 duelů, žádná vyhraná mapa. Rozhodně tomu není tak, že by eEriness byli pokaždé o parník horším týmem, ale jak komentoval po posledním zápase s BRUTE Jurij "Fizarezi" Andrijčuk, na závěrech dobře rozjetých zápasů se projevila psychická nepohoda.

Nezbývá než sledovat, jak se eEriness poperou s extrémně těžkou barážovou zkouškou.
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.