CS:GO

Sazka eLEAGUE míří do své poloviny. Co zatím jarní split přinesl a na co se můžeme těšit?

Sazka eLEAGUE míří do své poloviny. Co zatím jarní split přinesl a na co se můžeme těšit?
4. 5. 2021
  |  

Sazka eLEAGUE si vezme během dalšího víkendu volno, a proto je ideální čas na rekapitulaci odehraných kol. Kdo zatím v Sazka eLEAGUE působí sebejistě a kdo naopak bude muset před druhou polovinou základní části zabrat?

Velkým tématem musí být bezpochyby boj o střed tabulky, ve kterém se hraje o 4 postupová místa do čtvrtfinále i o 7. místo. To totiž posílá tým do baráže. Opomenout nesmíme ani víkendovou výměnu map v podání Sampi a BRUTE, nebo upadající Cryptovu, která nezvládla první ostrý test.

Boj o střed tabulky od začátku do konce aneb 3. a 7. místo dělí pouhé 2 body

Ve středu tabulky Sazka eLEAGUE CS:GO pro Split 1 2021 se chystá boj o každý bod. Entropiq, kteří jsou aktuálně na 3. místě a Sampi okupující místo sedmé, dělí pouhé 2 body. Objektivně nutno říct, že Entropiq již za sebou mají nejtěžší zápasy, když narazili na SINNERS, ENTERPRISE a eSubu. Vyjma úvodního zápasu si vždy připsali alespoň bod a jejich výchozí pozice je do dalších bojů skvělá. Pokud někdo má dýchat ENTERPRISE na záda a bojovat s nimi potenciálně o 2. místo zaručující přímý postup do semifinále, jsou to právě Entropiq.

Naopak na BRUTE budou čekat 3 klíčové zápasy, kdy postupně Adejisova parta vyzve SINNERS, eSubu a Entropiq. 3 zápasy, ze kterých je těžké soudit a tipovat možné bodové zisky. Až v posledním kole by měli BRUTE narazit na eEriness, ale to může být již všechno rozhodnuto.

Sampi budou muset bezpodmínečně vyhrát zápas s eEriness, s nimiž ale naposledy v 1. COOL Lize padli 0:2. V případě další porážky hrozí nad Queztonem a jeho spoluhráči velká propast.

BRUTE v souboji se Sampi: Skvělé Vertigo, katastrofický Overpass

Sampi s BRUTE odehráli jednu z nezajímavějších sérií uplynulého víkendu. Zatímco si BRUTE dokázali připsat Vertigo – tedy oficiální map pick Sampi, tak právě na své volbě pohořeli.

BRUTE ale získali bod, což vzhledem k předpokladům a predikcím bylo téměř nad plán pro tento celek, který působí velmi dobrým dojmem a v konečném součtu by mohl potrápit ještě další favority. Naopak Sampi se musejí okamžitě zvednout. Průběžné 7. místo tabulky je něco, co jen málokdo předpokládal.

Cryptova padla s ENTERPRISE a první velký test nezvládla

Po vítězství nad eEriness a porážkou s BRUTE se čekalo, v jakém rozpoložení nastoupí Cryptova k zápasu s ENTERPRISE. Protože pro mezinárodní sestavu šlo o první velkou zkoušku proti týmu z TOP 3 na naší scéně.

Bohužel ani tentokrát podobně jako proti BRUTE to w8maxovi a jeho spoluhráčům nevyšlo dle představ. Výsledkem byla porážka 0:2. Díky úvodnímu vítězství se Cryptova stále drží ve středu tabulky, to však nemusí dlouho platit. V dalším kole totiž narazí sestavu Entropiq.

Těžký trojboj na úvod a cesta Entropiq na 3. místo tabulky

Částečně jsme to již nastínili výše. Entropiq schytali suverénně netěžší los ze všech týmů Sazka eLEAGUE, přesto z toho vybruslili jako vítězové. První porážka se SINNERS, která přišla po onom legendárním (ne)defusu bomby in-game-leara leckra s jeho spoluhráči nezlomila. Naopak! Entropiq odehráli vyrovnanou partii s ENTERPRISE a získali bod po remíze 1:1. Ve 3. kole si navíc vyšlápli na eSubu rovnou za 3 body. Byť sám IGL Entropiq přiznával, že neví, jak by se overtime na Infernu vyvíjel nebýt technické pauzy, která zápas nakouskovala. Vítězství jim ale už nikdo nevezme a klíčové body do tabulky taky ne.

Na Entropiq čeká během dalších 2 zápasů potenciálních 6 bodů. 16. května se postaví nevyzpytatelnému mezinárodními mixu Cryptova a o týden později zatím beznadějně posledním eEriness.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.